Hirdetés

MyAudio New Line X2 - tablet majdnem 8"-en

Hirdetés

Megjelenés

Kevesen gondolnák, hogy a hazai tabletpiacon komolyan labdába rúghat a nagyok mellett egy hozzájuk képest szerény kis magyar vállalat is – márpedig az idei évben az eladott példányszámot tekintve vezető pozíciót vívott ki magának a MyAudio. Ezúttal legújabb terméküket, a New Line X2 tabletet mutatjuk meg közelebbről, mely nevében is jelzi, hogy valami újról van szó.

A legszembetűnőbb újítás, hogy a New Line X2 ugyan egy kicsi tablet, de nem a szokásos héthüvelykes képernyőt kapta, hanem annál egy kicsivel nagyobbat: nyolc – vagyis egészen pontosan 7,85 – hüvelykeset. Ennek ellenére a képernyő hosszabb oldala rövidebb a 7 hüvelykesekénél, mert az oldalarány a szokásos szélesvásznú helyett 4:3-as. Ez a modern filmekhez nem épp ideális, viszont internetezéshez és a legtöbb alkalmazáshoz kényelmesebb.

A kis tableteknél szokatlan oldalarányú képernyő miatt kissé fura lett a New Line X2 gépháza. A monitor kerete a hosszabb oldalnál keskenyebb, a rövidebbnél viszont szélesebb, ahogyan az iPad mininél láthattuk, tehát nem egyenletes, ahogyan azt a korábbi, szélesvásznú, hét- vagy nyolchüvelykes tableteknél megszokhattuk. Így a New Line X2 pont olyan hosszú (199 mm), mint a héthüvelykes tabletek, de nagyjából egy centiméterrel szélesebb náluk (134 mm).

Nagyon szép, igényes, mindössze 8 mm vastag házat szabtak a készüléknek, melynek hátlapja fémből készült, fényes előlapján pedig az érintőképernyő és kerete egy síkban van, ahogy illik. Az egyik rövidebb oldal közepére tették az előlapi kamerát, fizikai gombok viszont csak az élekre kerültek. Függőleges (portré) álláshoz szabták ezeket, így fogva jutnak a jobb felső sarokba és felülre. A hosszabb oldalon hangerőszabályzó és vissza billentyű van, a felső élen a ki-/bekapcsoló mellett találjuk a csatlakozókat: tápcsatlakozót, mini HDMI-t, micro USB aljzatot, a microSD kártya nyílását és 3,5 mm-es jack fülhallgató kimenetet – tehát minden lényeges konnektort rátettek a MyAudio újdonságára. A hátlapon alul, egymás mellett két hangszórónyílást, felül a második kamerát találjuk.

Dobozában a tablet mellett a szokásos MyAudio kellékek rejtőznek: kis töltő, aminek micro USB csatlakozója van, USB adatkábel, USB OTG kábel (például pendrive csatlakoztatásához), fülhallgató és az angol mellett magyar nyelven íródott, részletes használati útmutató.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés