Acer blog: Iconia A1 tablet - beérett a "Mango"?

Az Acer New Yorkban mutatta be először az Iconia A1-re keresztelt táblagépet, ami az Iconia B1 után a második olyan tabletje a gyártónak, amivel az olcsóbb árkategóriát veszik célba. Azonban míg a B1 inkább nevezhető abszolút belépő szintnek, addig az A1 inkább a középkategória felé tendál. Van mit keresnie ebben a kategóriában, hiszen 8"-es IPS kijelzőjével, 1,2 GHz-en futó négymagos MediaTek 8152 SoC-jával, PowerVR SGX544 GPU-jával és 1 GB RAM-jával egy ígéretes 4:3 képarányú masina képe rajzolódik ki előttünk.


[+]

Ha pedig hozzávesszük, hogy mindezt megfejelték IEEE 802.11b/g/n Wi-Fivel, GPS-sel, dupla kamerával, Bluetooth-szal és az Android 4.2.2-es változatával, akkor máris előrébb vagyunk sok más, kevésbé neves gyártó olcsó masinájánál. Főleg, ha számításba vesszük, hogy az A1 nem csak hardveresen fejlődött a B1-hez képest, hanem külseje is sokkal vidámabb, összeszedettebb lett, a minőségről nem is beszélve! A B1-hez képest tehát abszolút előrelépést könyvelhetünk el összeszerelési minőségben. Noha a műanyag ház maradt, fogása kényelmes, nincs sorja, nyoma sincs recsegés-ropogásnak, a körben futó alumínium utánzat is pofásra sikeredett. Szintén ígéretes a 4960 mAh-s akku, az SD-vel bővíthető tárhely (amiből alapból 8 vagy 16 GB áll rendelkezésre modelltől függően), és dicséretes, hogy a microHDMI kimenetet sem felejtették le róla.


[+]

Ám mint mindennek, ennek a tabletnek is vannak hátrányai. Mivel már napok óta nyúzzuk a gépet, annyit elárulhatunk, hogy ez a hátrány most nem a teljesítmény lesz, ám a tablet valódi képességeiről (teljesítmény, kamera, fényképező és kijelző minősége, akku üzemideje) egy komplett tesztben fogunk hamarosan beszámolni.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények