MyAudio blog: New Line X2 tablet majdnem 8 hüvelyken

Új blogot indítunk lapunk hasábjain, ezúttal a MyAudio termékekre fókuszálva. A márka valószínűleg már nem ismeretlenek olvasóink számára; ezentúl átlagosan heti egy blogbejegyzésben még többet foglalkozunk majd újdoságaikkal, akcióikkal, érdekességeikkel.

A hazai tabletpiac egyik legaktívabb szereplője a MyAudio. Széles táblagépkínálattal igyekszik elnyerni a vásárlók kegyeit, melyek közül többet is teszteltünk, másokat pedig Hazai pálya rovatban mutattunk be. A márka legfrissebb terméke, a MyAudio Tablet Series New Line X2 neve arra utal, hogy itt valami merőben újról van szó, és ez igaz is a termék számos részletére.

Például a 7,85 hüvelykes, 4:3 oldalarányú kijelzőre, ami vízszintes állásban is éppen átérhető gépelés közben. Örvendetes, hogy 1024x768 pixelt számláló érintőképernyője IPS paneles, így nem csak szemből nézve ad nagyszerű színeket, hanem laposabb szögekből is. A monitor mögött az AllWinner egyik friss fejlesztése, az A20-as SoC dolgozik. Két darab, 1 GHz-en járó ARM Cortex-A7 processzormagját elsősorban gazdaságos működése miatt fogják szeretni a felhasználók, a Mali-400 MP2 grafikus maggal párosítva nagyjából olyan erős, mint a középkategóriás okostelefonok. A tablet nevét (X2) a két magról kapta, ebből sejthető, hogy pár héttel később megjelenő testvérében, az X4-ben valószínűleg négymagos SoC lesz.

Rendszermemóriából 1 GB-ot kapott a New Line X2, 8 GB-os belső tárhelye microSD kártyával bővíthető. A további felszerelési elemek közül a HDMI és microUSB csatlakozót, a Wi-Fi modult és az előlapi, illetve hátlapi kamerát érdemes kiemelni; a 3G modem kezelését USB-n keresztül oldották meg. A tablet 8 mm vastag, súlya pedig 300 gram körül mozog, azonban a MyAudio képviselője elárulta nekünk, hogy a következő, X4-es változat már csupán 6,9 milliméteres lesz, amivel az iPad mini 7,2 milliméterét is lekörözi.


MyAudio Game Center több mint 300 000 ingyenes játékkal

Komoly erőssége a MyAudiónak, hogy konkurenseivel ellentétben gazdag szolgáltatáscsomagot kínál a készülékeihez. A New Line X2-höz is jár a két évig ingyenes, 30 GB-os MyCloud tárhely-előfizetés, emellett megkapjuk a NetworkTV szolgáltatást is, aminek keretein belül több mint 2000 tévécsatorna műsora közül válogathatunk.

Újdonság a MyAudio Game Center alkalmazás, amelyet akár a régi felhasználók is letölthetnek a MyAudio weboldaláról termékük regisztrálása után. Az alkalmazás elindítása után több mint 300 000 játék közül válogathatnak a felhasználók. Sok olyan cím is felkerült a listára, melyek egyébként a Play áruházban fizetősek. Hogy könnyebben el lehessen igazodni a szolgáltatásban, az egyes játékokat kategóriákba rendezték nem csak téma, hanem kedveltség szerint is, és a Google áruházához hasonlóan képeket, leírást, valamint a játékosok véleményét is megtaláljuk az egyes címekről.

A MyAudio Tablet Series New Line X2 Android 4.1 operációs rendszerrel érkezik, és 49 990 forintért lesz kapható, várhatóan már június közepétől. Később egy részletes tesztben is bemutatjuk majd az ígéretes tabletet.

Azóta történt

Előzmények