Komponenseket és notebookokat hoz az ősz

Pár olyan eszközt is bemutatunk, melyek segítségére lehetnek a még mindig (vagy már megint) otthonról dolgozóknak.

Komponensek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Heti hardvergyűjteményünk első szereplője egy igazi nagyágyú, hiszen az idén tavasszal leleplezett Intel Core i9-10900K egyértelműen a felhasználói piacra szánt processzorok egyik legerősebb modellje. A három év garanciával 245 000 forintért kapható, Comet Lake-S családba tartozó CPU már az Intel új, LGA1200-as foglalatát használja, tíz fizikai magja pedig akár 5,3 GHz-es órajelen is járatható, így a pénzünkért teljesítményt is kapunk bőven.

Intel Core i9-10900K
Intel Core i9-10900K [+]

Egy ilyen árkategóriájú processzorhoz persze csúcskategóriás alaplap is dukál, már amennyiben ki szeretnénk használni a K-s processzor előnyeit és élnénk a lapka által nyújtott maximális teljesítménnyel. A szintén három év garanciával árult, 340 000 forintos ASUS ROG Maximus XII Extreme-et választva biztosan nem lesznek teljesítményt érintő problémáink, hiszen az áramellátást és annak hűtését egyaránt nagy igénybevételre tervezték.

ASUS ROG Maximus XII Extreme
ASUS ROG Maximus XII Extreme [+]

Emellett hab a tortán, hogy a lap négy darab M.2 SSD-foglalattal, SupremeFX S1220 audiokodekkel (melynek része egy ESS ES9023P DAC is) és USB 3.2 Gen2-es Type-C csatlakozóval is rendelkezik, a beépített OLED státuszkijelző és az Aura RGB világítás pedig már csak a cseresznye a tejszínhab tetején.

Gigabyte B550M Aorus Elite
Gigabyte B550M Aorus Elite

Több szempontból is teljesen más kategóriában versenyez a három év garanciával 37 000 forintért elérhető Gigabyte B550M Aorus Elite alaplap, mely AMD processzorokat fogad, mégpedig AM4 foglalatúakat. Az olcsóbb szegmensben egyre többen állnak az AMD oldalára, ráadásul a Gigabyte microATX-es modellje a viszonylag új B550-es chipsetnek köszönhetően támogatja a PCIe 4.0-t is, mely ugyan az SSD-k szempontjából jelenleg a gyakorlatban még nem tűnik komoly előrelépésnek, de a későbbiekben ez biztosan változni fog.

Arctic Freezer 50 TR
Arctic Freezer 50 TR [+]

Az AMD platformját támogatja a 20 290 forintos, öt év garanciával kínált Arctic Freezer 50 TR hűtő is, de ez nem az AM4 foglalatú processzorokat, hanem az egyel komolyabb Threadrippereket, vagyis teljesítmény szempontjából igazi nagyfiúról beszélünk. Utóbbi állítás a fizikai méretére is igaz, hiszen a műanyaggal burkolt alumínium hűtőborda magassága 165 mm, a levegő áramlását pedig egy 120 és egy 140 mm átmérőjű, push-pull konfigurációban dolgozó ventilátor végzi. Ahogy az a képeken is látszik, az egység még beépített ARGB világítással is rendelkezik.

Patriot P210 256 GB
Patriot P210 256 GB [+]

Az oldal utolsó komponense a nagyjából 10 000 forintért hazavihető Patriot P210 SSD 256 GB kapacitású verziója, mely nem PCIe, hanem SATA III interfészen keresztül kommunikál az alaplappal, ettől függetlenül jó választás lehet a kevésbé gyakran használt programok vagy játékok futtatására. A 2,5 hüvelykes meghajtó 500/400 MB/s-os olvasási/írási tempóra képes, és támogatja a trim, valamint a S.M.A.R.T funkciót, a problémamentességet pedig tovább fokozza a három év gyártói garancia.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Otthonmaradós hardverek

  Ezúttal főleg olyan hardvereszközöket válogattunk össze, melyekkel könnyebb elviselni az otthoni munkavégzést.

 • Őszi hardverkoktél

  Néhány hangszóró és a notebookok mellett bőven készültünk asztali számítógépes komponensekkel is.

 • Akciókkal telik a vénasszonyok nyara

  A játékosok, a tuning szerelmesei, de még a gyakran úton lévő üzletemberek is találhatnak kedvükre valót aktuális válogatásunkban.

 • Őszi hardverdömping

  Építünk középkategóriás, játszós gépet, majd notebookot csapunk a hónunk alá, és a hálózat adta lehetőségektől eljutunk a hűtésekig.

Előzmények

Hirdetés