Otthonmaradós hardverek

Ezúttal főleg olyan hardvereszközöket válogattunk össze, melyekkel könnyebb elviselni az otthoni munkavégzést.

Komponensek


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A legutóbbi válogatásunkban szereplő Intel Core i9-10900K processzor a visszajelzések alapján (és saját véleményünk szerint is) egy kicsit túlzásnak számít az átlagos olvasó számára, épp ezért most valamivel lejjebbről szemezgettünk, de még mindig a komolyabb teljesítményt szem előtt tartva. Az Intel Core i7-10700KF 141 000 forintos árával szintén nem egy olyan modell, amit az alsó polcokon kell keresnünk, de például egy, még csak nem is professzionális szintű tartalomgyártó azért ezt már akár meg is tudja izzasztani, hiszen az anyagok 4K felbontásba történő exportálása és feltöltése lassan már elvártnak számít, ehhez pedig bizony kell a kakaó.

Intel Core i7-10700KF
Intel Core i7-10700KF [+]

A három év garanciával forgalmazott, Comet Lake-S családba tartozó processzor már LGA1200-as foglalatú, kupakja alatt pedig 8 fizikai mag dolgozik, melyek 16 virtuális szálat szolgálnak ki. A processzor alapórajele 3,8 GHz, ez az érték azonban – K-s CPU-hoz méltóan – viszonylag könnyen feljebb tornászható az Intel Turbo Boost Max 3.0 technológiának köszönhetően, akár 5,1 GHz-ig.

Kingston HyperX Predator XMP RGB
Kingston HyperX Predator XMP RGB

Ha már a processzoron nem spóroltunk, a memóriával se tegyük, érdemes rögtön egy, az átlagosnál magasabb órajelen ketyegő modellt választani, amilyen például az 5 év garanciával 56 000 forintért árult Kingston HyperX Predator XMP RGB is. Ezért a pénzért egyetlen, 32 GB kapacitású, DDR4-es modult kapunk, melynek órajele akár 3200 MHz is lehet, az ezzel való játszadozást pedig az XMP profilok támogatása teszi egyszerűbbé. Az eszköz megjelenését tekintve sem utolsó, amit a beépített RGB LED-ek csak tovább fokoznak.

Samsung 870 QVO
Samsung 870 QVO [+]

Fentebb már szóba kerültek a kreatív tartalomgyártók, akiknek biztos nem ismeretlen az elfogyott tárhely problémája. Szerencsére már nem kell merevlemezekkel feltankolnia annak, aki több terabájt adatot szeretne tárolni, hiszen SSD-ből is viszonylag barátinak mondható áron találunk nagyobb kapacitású modelleket. Ilyen például a három év garanciával árusított Samsung 870 QVO széria. SATA 3 csatolója persze nem veheti fel a versenyt a gyorsabb, NVMe-s megoldásokkal, cserébe nem is kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlni: a 2 TB-os verzió 79 000, a 4 TB-os variáns pedig 149 000 forintért vihető haza, és még ha elsődleges rendszermeghajtónak nem is pont ezt ajánlanánk, például videószerkesztés közben jelentősen nagyobb sebességet érhetünk el, mintha a nyersanyagot tányéros adattárolón tárolnánk.

PowerColor RX 580 Red Dragon OC V2 8GB
PowerColor RX 580 Red Dragon OC V2 8GB [+]

A fenti komponensekhez képest aprópénznek tűnhet az a 64 000 forint, amit a PowerColor RX 580 Red Dragon OC V2 grafikus kártyáért kérnek el, de egy főleg munkára szánt konfigurációban annyira nem is fontos, hogy csúcskártya dolgozzon – persze ez attól is függ, milyen feladatokra fogjuk be. Az RX 580 8 GB-os verziója már nem mai csirke, ennek is köszönhető kedvező ára, arra azonban még elegendő lehet, hogy munkaidő után némi játékkal üssük el az időt Full HD felbontásban, néhány éves címeket választva. A három év garanciának köszönhetően legfeljebb a vesztett meccsek miatt kell majd a fejünket fogni, drágán javítható meghibásodások miatt aligha.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Őszi hardverkoktél

  Néhány hangszóró és a notebookok mellett bőven készültünk asztali számítógépes komponensekkel is.

 • Akciókkal telik a vénasszonyok nyara

  A játékosok, a tuning szerelmesei, de még a gyakran úton lévő üzletemberek is találhatnak kedvükre valót aktuális válogatásunkban.

 • Őszi hardverdömping

  Építünk középkategóriás, játszós gépet, majd notebookot csapunk a hónunk alá, és a hálózat adta lehetőségektől eljutunk a hűtésekig.

 • Válogatás október derekához közeledvén

  Többek között Phanteks házakra, Cooler Master tápokra és üzleti noteszgépekre irányítjuk a rivaldafényt.

Előzmények

Hirdetés