Hirdetés

Őszi hardverkoktél

Néhány hangszóró és a notebookok mellett bőven készültünk asztali számítógépes komponensekkel is.

Tápegységek, adattárolás


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Sokaknak van egy fejében egy lista azokról a gyártókról, akiktől bátran lehet tápegységet választani, hiszen valószínűleg nem lesz gond a megbízhatósággal, ezeken a listákon pedig valószínűleg mindenkinél szerepel a Seasonic is. Focus PX szériájuk nem épp az olcsóbbak közé tartozik, hiszen az 550 W teljesítményű verzió 40 000 forintba, a 650-es pedig 48 000 forintba kerül, ezért cserébe viszont az eszközök jó tulajdonságai mellé tíz év gyártói garanciát is kapunk.

Seasonic Foxus PX 650
Seasonic Foxus PX 650 [+]

A Focus PX modellek már a gyártó OneSeasonic nevezéktan szerint lettek megkeresztelve, vagyis már a termékek nevéből is tudhatjuk, hogy 80 Plus Platinum hatékonyságú, teljesen moduláris kábelezésű tápokról beszélünk. A PX széria tagjainak 120 milliméteres légkavarója három üzemmódot kínál attól függően, hogy mennyire terheljük gépünket: 30% alatt egyáltalán nem lépnek működésbe, ezzel is csendesebbé téve PC-nket, 50%-ig csak alig pörögnek fel, csak ennél nagyobb terhelésen pörögnek fel teljes fordulatszámra, így a leghatékonyabban hűtve a táp komponenseit.

Seasonic SS-400FL2 400 W
Seasonic SS-400FL2 400 W [+]

Amennyiben mégsem lenne elég ez a „néha halk” működés, választhatunk teljesen passzív tápegységet is, amilyen például az öt év garanciával 49 000 forintért kínált, 400 W teljesítményű Seasonic SS-400FL2. Már a teljesítményből is látszik, hogy ez a modell inkább alacsonyabb energiaigényű konfigurációkba való, hiszen a túl erős hardvereket már elég nehéz passzívan hűteni, de egy, a nappaliban dolgozó, főleg multimédiás feladatokra szánt, vagy irodában szolgálatot teljesítő számítógépbe tökéletes lehet.

Seasonic Prime TX 650
Seasonic Prime TX 650 [+]

Ha ragaszkodunk a 80 Plus Titanium minősítéshez, alaposabban a zsebünkbe kell nyúlnunk, hiszen a Prime TX széria 650 wattos tagja például 68 000 forintot kóstál, amiért cserébe viszont már nem 10, hanem 12 év garanciát is kapunk. A teljesen moduláris kialakítás és a terhelésfüggő ventilátorszabályzás itt is adott, sőt, a Prime TX sorozatban már 135 mm átmérőjű ventilátorok dolgoznak, melyek még teljes fordulatszámon sem keltenek 20 decibelnél több zajt.

Maxtor Z1 240 GB
Maxtor Z1 240 GB [+]

A két évnél hosszabb garanciaidő nem csak a drága eszközök kiváltsága lehet, a mindössze 10 500 forintos Maxtor Z1 240 GB SSD-nek például három év jutott. Persze egy adattároló még nem attól lesz gyors, hogy sok garancia van rá; a 2,5 hüvelykes házba csomagolt SSD SATA III csatolójánál már vannak fejlettebb megoldások, de a merevlemezről váltó felhasználóknak az 540 MB/s-os olvasási és a 425 MB/s-os írási sebesség is megváltás lehet majd.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • Akciókkal telik a vénasszonyok nyara

    A játékosok, a tuning szerelmesei, de még a gyakran úton lévő üzletemberek is találhatnak kedvükre valót aktuális válogatásunkban.

  • Őszi hardverdömping

    Építünk középkategóriás, játszós gépet, majd notebookot csapunk a hónunk alá, és a hálózat adta lehetőségektől eljutunk a hűtésekig.

  • Válogatás október derekához közeledvén

    Többek között Phanteks házakra, Cooler Master tápokra és üzleti noteszgépekre irányítjuk a rivaldafényt.

Előzmények

Hirdetés