Viszlát nyár, helló akciók!

Adattárolókól az akciókamerákon át az alaplapokig és számítógépházakig rengeteg terméket gyűjtöttünk össze.

Alaplapok


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Ha új gépet építünk vagy egy régebbi konfigurációt fejlesztünk, akkor biztos, hogy szükségünk lesz alaplapra, melyből egész széles választékot találunk a PCX újdonságai között. A népszerűbb termékeket böngészve látható, hogy az AMD alsóbb kategóriába szánt B550-es lapkakészletét sokan kedvelik – erre épül a 28 000 forintos Gigabyte GA-B550M-S2H, mely, ahogy az M betűből is sejthető, egy microATX méretű modell.


Gigabyte GA-B550-S2H [+]

Az ilyen, normál ATX-nél kisebb alaplapoknál igazából már nem kell akkora kompromisszumot kötni, mint korábban, hiszen lassan minden bővítőkártya integrálttá válik – leszámítva a komolyabb VGA-t, amihez viszont itt is rendelkezésre áll egy x16-os PCIe sín. A további bővítések számára két x1-es foglalat található még a fekete alapszínű, 5+3 fázisú VRM-mel szerelt modellen, mely két memóriamodult képes fogadni. A hátoldalon HDMI, D-Sub és DVI, PS/2, hat USB és szimpla hangcsatlakozók várják a kábeleket, magán az alaplapon pedig egy M.2 és négy SATA port található adattárolók számára.

Bár a GA-B550M-S2H sincs híján az RGB Fusionhöz tartozó ARGB csatlakozóknak, a játékosokat inkább a 42 000 forintos Aorus Pro segítségével szeretné befogni a Gigabyte. Ez az alaplap már jóval komolyabb, a VRM-re, a chipsetre és az M.2 csatlakozóra is kiterjedő hűtést kapott, szintén microATX méretű, viszont a nagyobb teljesítmény érdekében 10+3-as tápellátással szerelték. X16-os PCIe foglalata fémerősítéssel rendelkezik és egy vékony sávban már az RGB LED-ekből is jutott rá, de ami ennél is fontosabb, duplázták a DDR4 helyek számát, összesen tehát négy memóriamodult képes fogadni.


Gigabyte Aorus Pro [+]

A hátoldalon HDMI és DisplayPort, illetve összesen tíz USB port várakozik, melyek közül egy Type-C és egy Type-A USB 3.2 Gen2 kompatibilitást kínál. A hangcsatlakozók is komolyabbak, kapunk digitális optikai kivezetést és ötcsatornás analóg hangot, az adattárolók frontján pedig a négy SATA port mellé immár két M.2 foglalat jár, egyik PCIe 4.0, másik PCIe 3.0 támogatással.


ASUS TUF Gaming A520M-Plus [+]

Még mindig gamer, de olcsóbb az ASUS 28 000 forintba kerülő TUF Gaming A520M-Plus alaplapja, mely az AMD belépőszintű A520-as lapkakészletére épül és microATX méretben egy fémmel erősített x16-os PCIe foglalatot, négy memóriahelyet és alapszintű hátsó csatlakozósort kínál. A kisebb méretű hűtőbordákkal megtámogatott lapon négy SATA és egy M.2 port található, hátul pedig hét USB kivezetés mellett PS/2, HDMI, DVI, DisplayPort és standard hangkivezetések kaptak helyet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Komponenseket és notebookokat hoz az ősz

  Pár olyan eszközt is bemutatunk, melyek segítségére lehetnek a még mindig (vagy már megint) otthonról dolgozóknak.

 • Otthonmaradós hardverek

  Ezúttal főleg olyan hardvereszközöket válogattunk össze, melyekkel könnyebb elviselni az otthoni munkavégzést.

 • Őszi hardverkoktél

  Néhány hangszóró és a notebookok mellett bőven készültünk asztali számítógépes komponensekkel is.

 • Akciókkal telik a vénasszonyok nyara

  A játékosok, a tuning szerelmesei, de még a gyakran úton lévő üzletemberek is találhatnak kedvükre valót aktuális válogatásunkban.

Előzmények

Hirdetés