Három komplett PC játékhoz

Chieftec Giga házban...

Hazai pálya rovatunkban időnként ajánlunk ilyen vagy olyan – legfőképp játékos – célra konfigurációkat, s ezzel aztán vagy egyetértenek az olvasók vagy nem. Most némileg fordult a kocka, ugyanis a BestByte három számítógépe landolt szerkesztőségünkben azzal, hogy mutassuk be, véleményezzük őket. Erős processzoraik és felsőkategóriás grafikus kártyáik miatt játékos konfigoknak neveznénk őket, hiszen ezek az alkalmazások rengeteg hardveres lóerőt igényelnek.

Hirdetés

Elégedetten mosolyogtunk, amikor láttuk, hogy a háromból két rendszer abban a Chieftec Giga GX-01 házban érkezett, amit legutóbb mi is javasoltunk arra az esetre, ha a gépet sokat szállítják majd, tehát fizikai viszontagságoknak lesz kitéve. A Giga magában hordozza a Chieftec sokéves tapasztalatát, masszivitását, előlapja pedig modern formát kapott.

Az egyik konfig a tele oldallapos verzióban lakott, melynek ezen a részén két 92 mm-es ventilátorhely díszeleg. A másikat a méretes oldalablakos változatba tették, amelyen csak egy lapátkeréknek van nyílás. Cserébe viszont láthatjuk a belsőt.

Méretes, műanyagból készült ajtó takarja a Giga homlokzatának felső részét, rajta a négy 5,25 hüvelykes és egy külső 3,5 hüvelykes meghajtóhellyel. Középen húzódnak az előlapi csatlakozók, alul pedig egy méretes szellőzőrostélyt láthatunk. Az utóbbi időben már megszokottá vált, hogy a házak hátulján 120 mm-es ventilátorhely van. Ilyet találunk a Chieftecen is, fölötte meglehetősen szellősen áll a táp. Érdemes megfigyelni, hogy az egyik konfigurációnál milyen alacsonyra – csak a negyedik bővítőhelyre – került a VGA. A másikon a fekete alaplapi csatlakozópanel érdekes.

Dicséretes, hogy a gépek összeállítói a „filléres”, de sok esetben nagyon praktikus kártyaolvasóra is gondoltak. A szintén Chieftectől származó kiegészítő "rengeteg az egyben" típusú. Még a microSD apróságoknak is csináltak rajta külön rést, és kapott egy USB-t is. Örültünk annak is, hogy a ház előlapi csatlakozói – ugyan csak két USB-vel – nem az ajtó mögé, hanem elé kerültek.

Alul, a fenéklemezen a szokásos, kihajtható Chieftec lábakat üdvözölhettük. Ezekre forgalmas környezetben – például LAN-partin – lehet szükség, mert a felső tápos, majdnem 60 cm magas Giga viszonylag labilis.

Szót kell még ejteni a ház szellőzéséről. A hátsó 120 mm-es mellett még két 80-ast tehetünk az előlapra. Ezek közül az egyik közvetlenül a merevlemezekre fújhatja, a másik viszont alattuk mozgathatja a friss levegőt a VGA felé. Azért feltételes módban, mert gépeinknél ez a két hely üresen maradt, csak hátsó szellőztetőt kaptunk. Meglátjuk, milyen hatással lesz ez a winchesterek hőmérsékletére.

Főbb jellemzők:


Ház megnevezéseChieftec Giga GX-01
Elérhető színekfekete
Mérete490 x 590 x 205 mm
Anyagaacél, műanyag előlappal
Beszerelhető alaplapokATX, microATX
5,25"-os helyek száma4 db
Merevlemezhelyek száma5 db
Bővítőkártyák száma7 db
Hűtéselöl két 80 x 80 mm-es ventilátorhely,
hátul 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
oldalt két 92 x 92 mm-es ventilátorhely,
Előlapi csatlakozók2 db USB 2.0, FireWire, mikrofon, hangszóró
Beszerelhető tápszabványos ATX
Tömege táp nélkül11,0 kg
Extrákoldalablakos verzió
Gyártó weboldalawww.chieftec.eu
Termék weboldalaGiga GX-01

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés