Hirdetés

Hardverválogatás az esős napokhoz

Csúcskategóriás noteszgépeket, egyedi házakat és gamer kiegészítőket ajánlunk strandolás helyett.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Ahogy múlt héten, úgy most is monitorokkal kezdjük heti ajánlónkat, és ezúttal az AOC kínálatából válogattunk. Ezt a gyártót sokan szeretik jó ár/érték arányú monitoraik miatt, és most is találunk ilyet a kínálatukban, mégpedig az AGON AG352QCX személyében, amely akciósan 193 800 forintért vihető haza. Első ránézésre nem kevés pénz ez, de az igényes játékosoknak szánt kijelző elég sokat is kínál cserébe: 35 hüvelykes képátlót 21:9-es képaránnyal és 2560x1080 pixeles felbontással, 2000 mm-es sugarú íven hajlított MVA panelt, valamint AMD FreeSync támogatást.


[+]

Bár a minél magasabb fps-re törekedők inkább a TN paneleket kedvelik, az MVA technológiát sem feltétlenül kell leírni ezen a téren, ez a monitor ugyanis egészen 200 Hz-ig képes tartani a lépést, miközben a TN-nél sokkal szebb színeket és 2000:1 kontrasztot kínál. A készülék egyetlen hátránya, hogy talpa elég sok helyet foglal, állványa viszont dönthető, forgatható és még magasságállítása is van. A készülék mindezen felül 300 cd/m² fénysűrűséget kínál, érdekes extrája pedig a hátoldalon található négy RGB LED-csík, amelyekkel hangulatvilágítást kérhetünk a kijelző mögötti falra, ha a teljesen sötét szobában zavaró lenne a fényes kép.

A készülék hátoldalán viszonylag széles kínálatot találunk csatlakozókból, került ugyanis ide DisplayPort 1.2a, két HDMI 1.4 (MHL-kompatibilitással) és VGA csatlakozó is, de még egy USB 3.1 Gen1 sebességre képes USB hub is, amelynek egyik kimenete gyorstöltésre is használható. Játékosok számára apró figyelmesség a jobb oldalról kihajtható akasztó, amelyre a fejhallgató kerülhet a meccsek szünetében. Mint az AOC AGON termékvonalába tartozó képernyőknél az általában lenni szokott, itt is kapunk egy kis különálló kezelőpanelt, amellyel az előre elmentett profilok között válthatunk, illetve a menüben navigálhatunk.


[+]

Az AOC AGON AG352QCX tehát igen impozáns, de aki csúcskategóriás VGA-val rendelkezik, érezheti úgy, hogy kevés neki az 1080 soros felbontás. Nekik ajánlható a nagyobb testvér, a 280 000 forintos AGON AG352UCG – szintén 35”-es, hajlított, MVA panellel szerelt kijelzőről van szó, azonban itt már 3440x1440 pixeles felbontást kapunk. Fontos különbség még, hogy ezúttal FreeSync helyett G-Sync kompatibilis a monitor, tehát NVIDIA grafikus kártyák mellé ajánlható, maximális képfrissítési frekvenciája pedig 100 Hz. A többi fontos paraméter megegyezik az előbb taglalt modellel: ugyanúgy megkapjuk a 300 cd/m² fénysűrűséget, a PWM-mentes háttérvilágítást, a 2000:1 kontrasztarányt, a forgatható, dönthető, emelhető állványt, az USB hubot és a kihajtható fület, de a csatlakozók számát kissé megnyirbálták, eltűnt az ilyen felbontáson amúgy teljesen felesleges D-Sub, és HDMI-ből is csak egyet kapunk, amit egy darab DisplayPort egészít ki.


[+]

Akik túl nagynak érzik a 35”-es méretet vagy 200 Hz feletti frissítési frekvenciára vágynak, azoknak javasoljuk az AOC AGON AG251FZ-t, ami egy 24,5”-es, Full HD felbontású, TN paneles modell. Ez az AMD FreeSync-kompatibilis monitor 240 Hz-es maximális képfrissítésre képes, legnagyobb fénysűrűsége pedig 400 cd/m². A háttérvilágítás természetesen PWM-mentes itt is, bemenetekből pedig D-Sub, DVI-D, HDMI és DisplayPort csatlakozó áll rendelkezésre – a megszokott USB hub mellett. Kontrasztaránya 1000:1, állványa pedig dönthető, forgatható és magasságállítási lehetőséget is kínál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés