Hirdetés

Hardvercsokor október közepén

Tápegységek, VGA-k, Bluetooth hangszórók és különleges notebookok kerültek heti összeállításunkba.

Tápegységek


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Egy asztali gép összeszerelésekor előbb-utóbb előkerül a tápkérdés, amelynek során nemcsak a kiválogatott komponensek jelentette terhelést, de a szükséges csatlakozók számát is érdemes figyelembe venni. Sajnos a kevésbé hozzáértők hajlamosak pont ezen az alkatrészen spórolni, pedig nem éri meg, mert rengeteg kinyomozhatatlan hibát és teljesítménybeli problémát okozhat egy megbízhatatlan, gagyi tápegység.

Ezek figyelembe vételével a PCX webshopjának heti akciójában most több jó minőségű tápegységgel is találkozhatunk, így például az FSP Hyper szériájának 700 wattos tagjával, ami 17 000 forint körüli árával szinte mindegyik, egy VGA-s konfigurációhoz ajánlható. A 700 wattos összteljesítmény már egy komoly PC-hez is bőven elegendő, a 85% feletti hatásfok (átlagos terhelésnél) pedig a pénztárcánkat kíméli. Az FSP általában elég megbízható tápokat gyárt, a kedvező ár jelen pillanatban a 3 éves garanciában, a moduláris kábelezés hiányában és az alacsony, de nem 0 dB-es zajszintben érhető tetten.


[+]

Teljesítmény tekintetében egy szinttel lejjebb található a Cooler Master 600 wattos Elite Power Black tápja. Nem mai fejlesztésről van szó, de ára kedvező, 13 000 forint körül mozog. Minden átlagos PC konfigurációhoz bátran merjük ajánlani, egy VGA kártyával simán elbír – többet a csatlakozók korlátozott száma miatt nem feltétlenül jó ötlet rákötni.


[+]

Az EVGA kínálatából egy 500 wattos modellt emelnénk ki, mégpedig a 14 000 forint körüli áron elérhető W1 szériás modellt, ami három év garanciával, 80 Plus minősítéssel érkezik, és egy VGA-s rendszerekhez nyugodtan bevethető. Szintén 500 wattos az FSP Hyper M családjának 17 000 forintba kerülő tagja, amelynél a plusz pénzért félmoduláris kábelezést és két PCI-e tápcsatlakozót is kapunk. Az egyetlen tulajdonság, ami a felsőkategóriás tápokból hiányzik belőle, az a meghatározott terhelési szint alatt (ez rendszerint 40 százalék) lekapcsoló ventilátor, de a 19 dB(A)-ben megadott maximális zajszint kifejezetten jónak mondható.


[+]

A PCX.hu akciója egyébként e hét végéig nemcsak az említett tápegységekre, hanem valamennyi tápra, szünetmentes áramforrásra és elosztóra vonatkozik, így érdemes lehet szétnézni az oldalon, már csak azért is, mert egy jó minőségű zavarszűrős elosztóval, például a 10 000 forintos APC PMF83VT-vel megóvhatjuk az elektromos hálózati problémáktól a drága pénzen vásárolt PC-t.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés