Hirdetés

Őszi hardverkínálat a boltokban

Akciós mini alaplapok és házak, videokártyák és játékosoknak szánt kiegészítők kínálatából is csemegéztünk.

Mini-ITX alaplapok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Sokan vannak, akik nem szeretnének fél asztalt elfoglaló, teljes méretű asztali PC mellett játszani vagy dolgozni, hanem inkább valamelyik kisebb szabványt, a microATX-et vagy Mini-ITX-et preferálnák. Korábban egy ilyen választás sok kompromisszummal járt, hiszen a kevés foglalat miatt a bővítőkártyák nagy részéről le kellett mondani, egy mai komolyabb alaplapról azonban szinte már csak a rendes grafikus kártya hiányzik, ezt pedig még a 17 x 17 cm-es Mini-ITX lapokon is elhelyezhetjük.


[+]

Pont ilyen alaplapokat találunk a PCX.hu heti akciójában, ahol a körülbelül 40 ezer forintos ASUS ROG STRIX H270i Gaming lapot még egy apró gamer konfiguráció kiindulópontjának is megvásárolhatjuk. A két memóriafoglalattal és egy x16-os PCIe slottal rendelkező alaplapon van NVMe és SATA kompatibilis M.2 foglalat hűtéssel, két Gigabit Ethernet, 802.11ac-képes WLAN adapter, HDMI és DisplayPort kimenet, illetve hat darab USB 3.1-es csatlakozó is, minden adott tehát egy komolyabb konfiguráció kiépítéséhez, Kaby Lake alapokon.


[+]

Már nem ROG, de még Gaming a 29 000 forint körüli áron beszerezhető ASUS B150i Pro Gaming/Aura, amely szintén LGA1151-es platformra épül, és két memóriafoglalattal, valamint egy darab x16-os slottal rendelkezik. Amiről le kell mondanunk, az a második hálózati kártya, a DisplayPort és a WLAN adapter, viszont egy M.2 foglalat itt is van, ami NMVe-képes. Az RGB LED-ek kedvelőinek mindkét lapra került az ASUS Aura Sync rendszerével kompatibilis világítás.


[+]

Ha nem játékra keresünk alaplapot, hanem egy csendes, keveset fogyasztó és kisméretű asztali gépet tervezünk építeni, akkor a körülbelül 35 000 forintért megvásárolható ASRock J3160DC-ITX megfelelő választás lehet, hiszen az alaplapra integrált Celeron J3160 egy négymagos, négyszálas processzor, 2,24 GHz-es Burst frekvenciával, integrált grafikus adapterrel. A 6 wattos TDP-ből következően a hűtés passzív, így ha megelégszünk a HD Graphics 400 teljesítményével, és SSD-vel szereljük fel a gépet, egy teljesen néma konfigurációt is összerakhatunk például HTPC-s vagy IP-kamerás felhasználásra, kihasználva a HDMI és DisplayPort kimenet adta lehetőségeket. Ez a lap egyébként SODIMM memóriákat fogad, és külön külső tápegységgel rendelkezik, nem került rá 24 tűs ATX konnektor.


[+]

Szintén a néma működést helyezi előtérbe az ASRock QC5000M, ami 16 ezer forint körüli összegért vásárolható meg, és Intel helyett AMD alapokra építkezik, egész pontosan egy AMD FT3 Kabini A4-es APU található rajta, négy maggal és integrált Radeon HD 8330-as grafikával, amelyhez D-Sub és HDMI kimenet tartozik. A kedvezőbb ár mellett előny lehet inteles társával szemben az is, hogy normál méretű memóriafoglalatokkal szerelték fel, és PCIe slotok is kerültek rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés