Hirdetés

2018. szeptember 25., kedd

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Téli időszámítás késő őszi akciókkal

Korán sötétedik, így több az időnk akciós notebookok, ingyen játékkal érkező monitorok és headsetek böngészésére.

Grafikus kártyák


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Ejj, de messze vannak már a régi szép idők, amikor az Ethereum és a többi, még VGA-val bányászható altcoin árfolyama, és velük párhuzamosan a grafikus kártyák ára még a föld közelében járt... Sajnos a bányászat felől érkező nyomás egyelőre nem csökken, így nincs egyszerű dolgunk, ha olyan megfizethető árú VGA-t keresünk, amely egyébként erre a célra is jó. A PCX online boltjában VGA-akció van, így érdemes ott keresgélni: a bányászok által kifejezetten kedvelt Radeon RX 580-ból például több, százezer forint alatti árral rendelkező példányt is találunk.


[+]

A sort az általunk 8 GB-os változatban tesztelt Sapphire RX 580 Nitro+ nyitja, amely most 4 GB GDDR5 memóriával, 1257 MHz-es alap- és 1411 MHz-es Boost frekvenciával 86 000 forint körüli áron lehet a miénk. A kártyán két HDMI, két DisplayPort és egy DVI-D kivezetés található.


[+]

A következő lépcsőfokot a 92 000 forint körül kapható XFX RX 580 4 GB-os GTS XXX Edition jelenti, amelynél a Boost órajel OC+ profilnál 1386 MHz, a memória órajele pedig a megszokott 7 GHz helyett 7,1 GHz. Ez a kártya érdekes, „hegyes” NYÁK-lapja, és ehhez passzoló formájú hűtése miatt is érdekes, kimenetből pedig itt már három DisplayPortot kapunk – igaz, cserébe a DVI-ról le kell mondanunk.


[+]

Körülbelül 94 000 forintért vásárolható meg a Gigabyte RX580 Gaming 4GB GDDR5 változat – itt a normál órajelet Gaming üzemmódban 1340, OC üzemmódban pedig 1355 MHz-ig növeli a kártya, míg a memória órajele 7 GHz. A kimenetek területén egy DVI-D, egy HDMI és három DisplayPort közül választhatunk, a hűtésről pedig két 90 m-es ventilátor gondoskodik a Windforce 2x hűtés keretein belül. A Gigabyte grafikus kártyája természetesen a cég saját RGB rendszerével, az RGB Fusionnel is kompatibilis, tehát a gép többi alkatrészének megfelelő színű megvilágítást és effekteket állíthatunk be rajta.


[+]

A Radeon RX 580-as sorozat utolsó tagja az ASUS DUAL szériájába tartozó, 4 GB-os modell, amely 97 000 forint körüli áron kapható. Az OC-s modellnél a gyári tuningprofil 1380, míg a játékos profil 1360 MHz-es Boost órajelet hoz magával. A kimenetek sora ennél a kártyánál egy DVI-t, két HDMI-t és két DisplayPortot kínál, míg a hűtés itt is két ventilátort használ, amelyek 55 °C-os GPU-hőmérséklet alatt megállnak, teljesen némává téve a kártyát.


[+]

Bár a zöld csapat GPU-i kevésbé teljesítenek jól a bányászatban, az árak itt is emelkedtek, így a GeForce 1060 6 GB-os változatát érintő akció tehát mindenképpen jó hír. Ezt a GPU-t korábban alaposan kielemeztük, és egy Tetszett díjat is kiosztottunk számára, elsősorban kedvező fogyasztása miatt. Az akcióban kínált modellek közül a Gainward GTX1060 6 GB 90 000 forint körüli áron vásárolható meg, ezért pedig gyakorlatilag egy Founders Edition kártyát kapunk 1506/1708 MHz-es órajelekkel, de erősebb, duplaventilátoros hűtéssel, ami valószínűleg kicsit komolyabb tuningot tesz lehetővé. Kimenetekből egy DVI-D, egy HDMI és három DisplayPort áll rendelkezésre, tehát itt is az FE specifikációival találjuk szembe magunkat.


[+]

A 99 000 forintos, DUAL családba tartozó ASUS GTX 1060 is tuningmentes órajeleket kínál, nincs tehát gyári húzás – a hűtés viszont egy combos, duplaventilátoros verzió, ami az érdekesség kedvéért fehérre színezett burkolatot kapott. A kimenetek választéka némileg módosult, egy DVI, két HDMI és két DisplayPort áll rendelkezésre.


[+]

A sorban az utolsó a gyárilag tuningolt MSI GTX 1060 6GT OCV1, amely szintén körülbelül 99 000 forintért vihető haza – és ezért a pénzért 1544/1759 MHz-es gyári órajeleket kínál, duplaventilátoros hűtéssel. A nagyobb sebességért cserébe a kimeneteken viszont vágtak: egy-egy DisplayPort, HDMI és DVI-D áll rendelkezésre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.