Hirdetés

Hardverek az őszi nyárban

Extra garanciával rendelkező monitorok, mini számítógépek, headsetek és új notebookok közül válogattunk.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Annak ellenére, hogy számítógépgyártóként kezdte, a Dell az egyik legnagyobb névvé vált a monitorok világában is. Az Oázis Computernél most több olyan modellel is találkozhatunk, amelyekre a szokásos három helyett öt év garanciát kapunk – nem rossz ajánlat ez egy olyan perifériánál, ami viszonylag drága, ráadásul várhatóan több PC-t is kiszolgál majd, hiszen nem cseréljük évente.

Hirdetés

Ötéves garanciával vásárolható meg például a 21,5”-es P2217H-t, a 23”-es P2317H-t és a 23,8”-es P2417H-t tartalmazó sorozat, amelynek három tagja tulajdonképpen csak képátlóban különbözik egymástól, hiszen mindegyik esetben LED háttérvilágítással rendelkező IPS panelt kapunk, Full HD felbontással, 60 Hz-es képfrissítéssel és jellemzően 250 cd/m² fénysűrűséggel, színvisszaadás terén pedig 82%-os sRGB lefedettségre számíthatunk.


[+]

A három kijelző ára méret szerinti sorrendben 56 900, 60 800, illetve 66 100 forint, és ezért a pénzért tényleg professzionális, egész nap kényelmesen használható eszközt kapunk. Az ergonómia legfontosabb eleme a PWM-mentes háttérvilágítás, ami szemünket kíméli, míg a kényelmes testtartást a szokásos dönthetőség és forgathatóság mellett magasságállítással is rendelkező állvány biztosítja. Extraként kapunk pivot funkciót, ami egyes munkakörökben életet (vagy legalábbis egérgörgőt) menthet, valamint egy négy kimenettel rendelkező USB portot, melynek két csatlakozója USB 3.1 Gen1 sebességű és oldalra néz, kettő pedig USB 2.0-s és lefelé. Bemenetként DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 és régebbi hardverekhez D-Sub csatlakozó közül választhatunk.

A híres UltraSharp szériába való olcsóbb belépést teszi lehetővé az U2412m, ami öt év garanciával 78 600 forintba kerül – ez azt jelenti, hogy 80 ezer forint alatt jutunk egy 16:10-es képarányt (1920x1200 pixeles felbontást) kínáló, 24”-es E-IPS panellel felszerelt képernyőhöz. A monitor 300 cd/m² fényerőt kínál, állványa pedig a megcélzott felhasználáshoz méltóan minden irányban állítható – és pivot lehetőséggel is rendelkezik. A háttérvilágítás itt is PWM-mentes, bemenetből pedig DisplayPort, DVI és D-Sub áll rendelkezésre, továbbá egy négyportos USB 2.0 hubot is kapunk.


[+]

A legendásnak mondható U2410 leszármazottja, az U2415 24,1”-es képátlóval rendelkezik, és 100 600 forintba kerül öt év garanciával. A plusz pénzért cserébe egyrészt E-IPS helyett H-IPS panelt kapunk (továbbra is 1920x1200 pixeles felbontással), másrészt modernebbnek mondható csatlakozósort: DVI és D-Sub ugyan nincs, de van helyettük sima DispayPort, mini DisplayPort és két HDMI konnektor, ráadásul kapott egy DisplayPort kimenetet is, azaz a további megjelenítőket fűzhetünk utána. A talp kínálta lehetőségekben nincs különbség, tehát megkapunk minden állítási, mozgatási opciót, és a háttérvilágítás természetesen PWM-mentes, ahogy azt egy professzionális felhasználókat megcélzó monitornál el is várhatjuk. Extraként már ötportos USB 3.1-es hub áll rendelkezésre, és ezen portok közül az egyik töltésre is használható.


[+]

Ha a 24”-es kategóriát kicsinek éreznénk, a Dell vékony kávás, U2715H névre hallgató, 27”-es, 2560x1440 pixeles felbontást kínáló képernyője most öt év garanciával 152 400 forintba kerül – ezért pedig egy 350 cd/m² fénysűrűségre képes AH-IPS panelt kapunk, amellyel kapcsolatban a Dell 99%-os sRGB lefedettséget kínál úgy, hogy az átlagos színeltérés (delta E) három alatt marad. A minden irányban mozgatható és állítható állvány és a PWM-mentes háttérvilágítás mellett az U2415-tel megegyező csatlakozósor áll rendelkezésre. Ezt a kijelzőt mi is kipróbáltuk, és Tetszett díjjal jutalmaztuk.


[+]

Szintén 27”-es képátlóval, de még vékonyabb kávával rendelkezik az öt év garanciával 162 200 forintba kerülő UltraSharp InfinityEdge U2717D, ami tulajdonképpen az U2715H utódja, és az LG gyártotta AH-IPS helyett a Samsungtól származó PLS panel került bele.


[+]

A különbség a két monitor között minimális, az új panel szintén 2560x1440 pixeles felbontást kínál 60 Hz-es képfrissítés mellett és PWM nélküli fényerőállítással. A maximális fénysűrűség itt is 350 cd/m², és immár 2 alatti delta E-t ígér a Dell, 99 százalékos sRGB lefedettség mellett. A csatlakozási lehetőségekben tulajdonképpen nem történt változás, bár elvesztettünk egy USB kimenetet, a hub ugyanis csak négy porttal rendelkezik. Ezért cserébe viszont ezek közül kettő már nem lefelé, hanem oldalra néz – kényelmi szempontból mindenképpen jobb ez így, bőven megéri a kimenetek számának csökkenése. A talp beállítási lehetőségekben ugyanazt kínálja, mint az U2715H, azaz forgatás és döntés mellett magasságállítás és pivot is van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés