Hardverkínálat május elején

Hirdetés

Netbook és mini PC-k

Netbookos vonalon továbbra is nagyon erős az Asus. Egyik kedvenc modellünk, a 11,6 hüvelykes EeePC 1225B amolyan igazi mobil útitárs, 1366x768 pixeles kijelzője és igényes billentyűzete révén munkára is befogható, 56 wattórás akkumulátorával nagyon sokáig bírja elektromos hálózat nélkül. Brazos platformja nem egy erőgép, de a kétmagos E-450 APU bőven elegendő az alapfeladatok ellátásához, integrált Radeonja és HDMI kimenete révén multimédiában is remekel. A konfigurációt 4 GB memória és 320 GB-os merevlemez, illetve két USB 3.0 aljzat teszi teljessé, a vételár pedig Windows operációs rendszer nélkül 112 573 forint.

Akinek nincs szüksége a mobilitásra, hanem inkább valami nappaliba illő csomagolásban szeretné az AMD kellemes kis platformját, nézze meg a Sapphire EDGE HD3 minigépét. Az apróság szinte hajszálra ugyanazzal a konfigurációval érkezik, mint az Asus netbookja: E-450-es APU-val, 4 GB memóriával, 320 GB-os merevlemezzel, n-es Wi-Fi adapterrel, HDMI-vel és két USB 3.0 csatlakozóval, operációs rendszer nélkül kínálják. Valamiért a gyártók úgy gondolják, hogy HTPC-ben többet el lehet kérni ugyanazért a hardverért, mert a kis asztali Sapphire gép kijelző, billentyűzet, touchpad és akkumulátor nélkül 96 711 forintba kerül, tehát csak cirka 16 000 forinttal olcsóbb az Asus netbooknál.

Érdekes jószág a Zotac Z-Box ID81 Plus dobozkája is, amiben nem Brazos és nem is Atom, hanem egy alacsony fogyasztású, Sandy Bridge architektúrás Celeron 857 dolgozik. Ez a lapka a maga 1,5 GHz-es órajelén CPU-ban erősebb a netbookos platformoknál, de integrált grafikus magja multimédiában elmarad az AMD megoldásától. A kis Zotac 2 GB memóriával, 320 GB-os merevlemezzel, n-es Wi-Fi adpterrel, HDMI csatlakozóval, de USB 3.0 és Windows nélkül 84 506 forintért lehet a miénk, és még egy távirányítót is kapunk hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés