Új vasak április közepén

Alaplapok és ingyenes szállításHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A múlt heti Asus után most az Asrock új, Intel Z77-es chipkészletre épülő alaplapjait nézzük meg. Ezt a lapkát alapvetően a közelgő Ivy Bridge processzorokhoz tervezték, de az LGA1155 foglalatú Sandy Bridge modellekkel is működik. Bár ezekkel még nem élvezhető ki minden előnye, de az integrált USB 3.0 vezérlőt már használhatjuk. Az Asrock az Asushoz hasonlóan széles választékkal, öt modellel jelentkezik, ráadásul a korábbi gyakorlattal ellentétben egyesekre kettő helyett három év garanciát vállal.

A legegyszerűbb és egyben legolcsóbb Z77-es Asrock lap, a Z77 Pro3 például ilyen. Az ATX formátumú deszka felszerelését tekintve erős középkategóriás. Van két hosszú PCI Express aljzata, amiben Radeonokat CrossFire módban tud hajtani, hátuljára kettő, nyomtatott áramkörére még kettő aljzatot kiszolgáló USB 3.0 tűsor került, monitorkimenetből HDMI-t és D-Subot kapott, kondenzátorai természetesen mind szilárdelektrolitosak, vételára pedig 28 219 forint. Nem sokkal drágább az Asrock Z77 Pro4, bár arra csak két év garancia vonatkozik – ennek megfelelően csak kismértékben fejlesztettek képességein. A 4+1 fázisos áramellátás helyett 4+2 fázisosat kapott, hátlapjára került DVI kimenet és még két USB 2.0 aljzat, továbbá kettővel nőtt (négyre) a gyors, SATA 3.0 csatolók száma. Az Asrock Z77 Pro4-ért 31 814 forintot kell a boltban hagynunk.

Kicsi, microATX méretben is kínál komoly Z77-es alaplapot az Asrock Z77 Extreme4-M néven. Nem kevesebb mint három hosszú PCI Express csatlakozó került rá, és támogatja a CrossFire mellett az SLI-t is. Hátlapján ott sorakozik a három monitorkimenet (D-Sub, DVI, HDMI), két USB 3.0 csatlakozó és egy eSATA 3.0 aljzat, és belül találunk még egy tűsort további két USB 3.0-hoz, és itt rejtőzik négy SATA 3.0 csatoló is. Az áramellátás 4+2 fázisos, a vételár pedig három év garanciával 34 315 forint. Kicsit drágábban, és csak két év garanciával létezik ATX-es verzió is az előbbi lapból, M nélkül, Asrock Z77 Extreme4 néven. Erre a lapra érdekes módon „csak” két hosszú PCI Express sín került, van viszont négy USB 3.0 aljzata hátul és még egy kétcsatlakozós tűsora a nyomtatott áramkörön is. Természetesen nem hiányzik róla a három monitorkimenet és hátul az eSATA 3.0, belül pedig a négy SATA 3.0 port, bár utóbbiak közül az egyik a hátsó eSATA-val osztozik (egyszerre csak az egyik használható). Az Asrock Z77 Extreme4 vételára két év garanciával 40 704 forint.

Az Asrock Intel Z77-es hazai kínálatának csúcsán egyelőre – a Fatal1ty modellek érkezéséig – a Z77 Extreme6 áll. Az ATX-es alaplap mindenből extrát kapott, kondenzátorai amellett, hogy szilárdelektrolitosak, aranyat felhasználva készültek Japánban, áramellátó részlege 8+4 fázisú, hűtése hőcsöves. Természetesen három hosszú PCI Express csatolója van CrossFire és SLI támogatással, hátulján hemzsegnek a monitorkimenetek (D-Sub, DVI, HDMI, DisplayPort) és adatcsatlakozók (négy USB 3.0, eSATA 3.0, FireWire), illetve jár hozzá két konnektoros előlapi USB 3.0 modul, no meg persze tengernyi tuningos és egyéb extra. Az Asrock Z77 Extreme6 két év garanciával 51 333 forintért vásárolható meg.

Néhány hete arról írtunk, hogy a PCX.hu webáruház a garanciális ügyek kényelmes intézését biztosító, háztól-házig garanciát kínál nagyon kedvező áron, most pedig ingyenes szállítási lehetőséggel kecsegtetnek. Immár nem csak a 80 000 forint fölötti, hanem bármilyen értékű rendelést díj nélkül szállítanak ki az egész ország területén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés