Friss és ropogós hardverek egyvelege

SSD, házak, Diablo III kiegészítőkHivatalos AcerShop

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Újabb saját vezérlős OCZ SSD lépett a hazai porondra. A középkategóriás Octane után ezúttal a csúcs Vertex 4-ről van szó, melyen a korábbi Vertex széria SandForce megoldása helyett már az OCZ-hez került Indilinx kétmagos, Everest 2 vezérlője trónol, és állítólag igencsak fürge. Természetesen az újdonság SATA 3.0 csatolós, a gyár szerint akár 535 MB/s olvasási és 200 MB/s írási tempóra is képes, azt pedig, hogy mi a valóság, nemsokára tesztben nézzük meg. Egyelőre a 128 GB-os változat kapható idehaza, öt év garanciával 52 550 forintos áron.

Hogy pontosan miért is, azt nem tudjuk, de a számítógépházak világában az utóbbi időben nagyon népszerű lett a fehér szín. A Thermaltake kínálatában szereplő Commander MS-I Snow elsősorban a fiatalabb játékosok szívét dobogtatja majd meg, ráadásul a pénztárcát sem terheli annyira. Szokásos, nagyjából 43 centiméter magas miditoronyról van szó, melynek szögletesre szabott előlapján három nagy és egy kis meghajtónak alakítottak ki helyet. Szerencsére került a homlokzatra egy USB 3.0 csatlakozó is, ami alaplapi tűsorról táplálkozik. Belül már a fekete szín uralkodik, a tápot alulra tették, a merevlemezeknek öt 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes helyet alakítottak ki, grafikus kártyából akár 32 centiméteres is befér. A szellőzésről alapból egyetlen kék LED-es hátlapi ventilátor gondoskodik, de tehetünk még egyet előre, egyet alulra, illetve kettőt a tetőre is. A Thermaltake Commander MS-I Snow 15 354 forintért vásárolható meg.

Aki maradna inkább a szokásos fekete színnél, nézze meg a fenti ház testvérmodelljét, a Thermalthake Commander MS-II-t. Méretben szinte azonos vele, felépítésben sem különbözik. Előlapja kevésbé hivalkodó, de ott van rajta a három nagy és egy kis meghajtóhely, illetve az USB 3.0 csatlakozó. Belül a fekete, alsó tápos váz lényegében ugyanaz, csak komolyabb a meghajtóhelyek rögzítője, de ugyanúgy öt 3,5 és egy 2,5 hüvelykes merevlemezhelyet formáltak meg, és szintúgy 320 milliméteres VGA-nak van hely. A szellőzés sem változott, van oldalablak, a vételár pedig 14 999 forint.

Nagy nap közeleg a számítógépes játékok világában. Május 15-én végre-valahára megjelenik a Diablo III, amit milliók várnak nagy izgalommal. Bevett szokás, hogy a csúcs játékokhoz egyedi játékos kiegészítők is készülnek. A Diablo III esetében a SteelSeries nyerte el a jogot egér, alátét és headset készítésére. A hazai piacon rábukkantunk az új egérre és három egérpadra. A SteelSeries Diablo III egere a Sensei [RAW] modell egyedi festésű változata. Formája szimmetrikus, nem kevesebb mint hét gombja van, érzékelője lézeres, 5700 cpi felbontású, úgyhogy pontosságára nem lehet majd panasz. A SteelSeries Diablo III egere 20 866 forintba kerül, alá a közkedvelt QcK pad ötféle Diablo III mintával választható, amiből négy a játékban szereplő karakterosztályokat ábrázolja, egyen pedig Diablo III logo virít. Itthon a Monk és Deamon Hunter mintásat láttuk 4597 forintért, a Diablo III emblémás pedig 4623 forintért kapható.

Jó hír, hogy a PCX.hu webáruház ezeket a menő kiegészítőket – meg a többi nála vásárolt holmit – ingyen kiszállítja, de ezt már múlt héten is említettük. Most további extra szolgáltatást nyújtanak vásárolóiknak: a megszokott nyolc nappal ellentétben 14 napig érvényes náluk a visszafizetési garancia. Ha ebben az időben nem válik be a termék, meggondoltuk magunkat, vagy a barbáros helyett mégis inkább varázslós egérpadot szeretnénk, akkor visszaküldhetjük a boltnak. Arra viszont vigyázni kell, hogy megmaradjon az eredeti csomagolás, és a termék ne sérüljön.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hőhullámmal hardverhullám

  Új alaplapokat, különleges grafikus kártyákat, megjelenítőket és egyéb érdekességeket mutatunk.

 • Hardverkínálat május elején

  Hangkeltőkkel, notebookokkal, tabletekkel és apróbb érdekességekkel foglalkozunk ezen a héten.

 • Ivy Bridge és egyebek a hardverpiacról

  Heti összefoglalónkban friss alaplapokat, processzorokat, notebookokat, tableteket és további érdekességeket mutatunk be.

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

Előzmények

Hirdetés