Hőhullámmal hardverhullám

MSI alaplapok, Inno 3D VGA-kHivatalos AcerShop PCland

A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Az Asus és az Asrock után most az MSI új, Intel Z77 chipkészletes alaplapjait mutatjuk be. Immár hivatalosan elrajtolt az Intel Ivy Bridge processzora, amivel igazi fényében tündökölhet az új vezérlőchip, de LGA1155 foglalaton egyelőre a Sandy Bridge megoldások dominálnak, mert az újdonságból még csak a nagyon drága csúcsmodellről hullott le a lepel, a kisebb, megfizethetőbb típusok később érkeznek. Az MSI hazai Z77-es alaplapkínálata egyelőre egy ATX trióból áll. A legszerényebb Z77A-G43 egy erős közepes alaplapnak mondható két hosszú PCI Express foglalattal 16-4 sávos elosztásban, két SATA 3.0, illetve USB 3.0 csatlakozóval, három monitorkimenettel (D-Sub, DVI, HDMI) és három év garancia mellett 30 620 forintos vételárral.

Komolyabb darab az MSI Z77A-G45, melynek erőteljesebb áramellátó része van, egyes feszültségei ellenőrzéséhez pedig könnyen kezelhető mérőpontokat alakítottak ki. Hosszú PCI Express csatlakozóból három került rá, klasszikus PCI sínje viszont nincs, de ma már a többség ellesz enélkül. A G45 hátlapjára került optikai hangkimenet és egy BIOS reset gomb, vételára pedig három év garanciával 40 323 forint.

Még fejlettebb az MSI Z77A-GD55 lap, amit elsősorban tuningos képességekkel erősítettek. Áramellátó részlege még izmosabb, itt is megvannak a feszültségmonitorozó pontok, de már nemcsak a hátlapra, hanem a nyomtatott áramkörre is kapunk különféle gombokat, bekapcsolót, resetet, automata tuningaktiválót. Tovább nőttek a hűtőbordák is, de a SATA 3.0 vagy USB 3.0 aljzatok száma nem emelkedett. Az MSI Z77A-GF55 három év garanciával 50 559 forintba kerül. Fontos kiemelni, hogy a PCX webáruház ingyen kiszállítja az MSI alaplapjait a nála vásárlóknak (egyébként ezt megteszik minden más, náluk vásárolt tétellel).

Igaz, hogy az AMD-nél már befutottak az új HD 7700-as és HD 7800-as Radeonok, melyeknek ugyan rendben van a teljesítménye, de az árakat kicsit magasre lőtték be. Ráadásul az előző generációs Radeonok elég gyorsan el is tűntek, úgyhogy aki korábbi modellt szeretne kifogni jó áron, az nem biztos, hogy sikerrel jár. Mindenesetre az NVIDIA GeForce-ai képében van más alternatíva is. A kedvező árairól ismert Inno 3D GeForce GTX 550 Ti modelljét, ami tesztünk szerint közel 10%-kal jobb a HD 7750-nél, megkaphatjuk az új Radeon ára alatt, 29 960 forintért. Szintén jó vétel lehet az Inno 3D GeForce GTX 560 Ti, ami ugyan 15%-kal lemarad a Radeon HD 7850 mögött, de 56 090 forintért a miénk lehet, míg a HD 7850-ért kb. tízezer forinttal többet kérnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Hardverkínálat május elején

  Hangkeltőkkel, notebookokkal, tabletekkel és apróbb érdekességekkel foglalkozunk ezen a héten.

 • Ivy Bridge és egyebek a hardverpiacról

  Heti összefoglalónkban friss alaplapokat, processzorokat, notebookokat, tableteket és további érdekességeket mutatunk be.

 • Hardveres majális

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, notebookokat, és sok más érdekességet gyűjtöttünk csokorba a hazai boltok polcairól.

 • Hardverkínálat tavasz végén

  Tuningra termett alaplapokkal, jó árú notikkal, játékos kiegészítőkkel és más érdekességekkel jelentkezünk.

Előzmények

Hirdetés