Szamurájfegyver: bemutatkozik az eShark Naginata egér

Tesztünk végeztével kicsit fájó szívvel adtuk vissza a 60 grammos perifériát.

Driver

A Naginata szoftverével már találkozhattunk korábban a GWings egerek tesztjénél, kicsit más formában; ugyanarról a szoftveres platformról van szó, amit a task manager is megerősít, hiszen a folyamat neve OemDrv (32 bit). Nagyon könnyed kis applikációról van szó, hiszen a háttértárolón mindössze 5,2 MB helyet foglal, és a rendszermemóriából is csupán 8,9-10,3 MB-ot fogyaszt, de ennek ellenére minden fontosabb dolgot tudunk benne állítani.

Hirdetés

[+]

Az egész program egyetlen képernyőből áll, melyen lenyitható fülek képében jelennek meg a különféle beállításcsoportok. A bal felső szegmens a gombok programozására szolgál, és a legördülő listákban olyan funkciók is megtalálhatók, mint amilyen például a multimédiás vezérlők vagy billentyűkombinációk, netán makrók felbindolása, vagy éppen egy sniper gomb létrehozása (DPI Lock).

A jobb felső sarokban terpeszkednek a különböző cpi-lépcsők, melyekből legfeljebb hat, minimum egy állhat a rendelkezésünkre (az alapértelmezett lépcsők: 1200/2000/3200/4800/6400/16 000 cpi). 100-tól 16 000-ig a 100-as lépték van érvényben, de utána ezt 1000-esre váltva egészen 26 000 cpi-ig interpolálhatunk (ami körülbelül 23 000-rel több, mint aminek még értelme is van, mindenesetre a lehetőség adott).

[+]

Az egyes cpi szintekhez meghatározhatjuk a LED világítás színét (ami a görgőn, valamint a céglogón lesz látható), melyeket nem csak egy előre elkészített felsorolásból választhatunk ki, de magunk is kikeverhetjük azokat, akár a színkavalkádba történő kattintással, akár az R/G/B paraméterek 0-tól 255-ig tartó értékeinek manuális megadásával. Emellett lehetőségünk nyílik az X és Y tengelyek felbontásának külön konfigurálására is. A Lighting fül rejti az egér hátulján végignyúló, vékony fénycsík effektjeihez (melyekből összesen 9 van) tartozó beállításokat.

[+]

A Mouse Paraméter tabon a windowsos egérbeállításokat lelhetjük meg, míg a Polling Rate-re klikkelve – értelemszerűen – az USB port frissítési frekvenciáját szabályozhatjuk a megszokott 125/250/500/1000 Hz-es kínálatból (default 500 Hz). A GUI bal oldalára visszakanyarodva a felprogramozható gombok alatt pihen a Macro ablak, melynek működése egyszeregy bonyolultságú, alatta pedig a Profile szeglet terül el, ahol módunkban áll a három alapprofilt számos újabbal kiegészíteni, továbbá a különböző profilok importálására, exportálására, átnevezésére és törlésére is itt adottak a körülmények.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés