Hirdetés

Szamurájfegyver: bemutatkozik az eShark Naginata egér

Tesztünk végeztével kicsit fájó szívvel adtuk vissza a 60 grammos perifériát.

Mindennapi használat, konklúzió

Az eShark kurzorkergetője a hétköznapok során sem okozott csalódást. Abban semmi érdekes nincs, hogy az egyszerű irodai, netán filmezős tevékenységekkel múlatva az időt hibátlan volt a pontosság és reszponzivitás, de ez megmaradt a DOOM Eternal pokolbéli helyszíneinek bebarangolása (keresztülszökellése) közben is. A játék motorja rendkívül jól optimalizált, így a harapós input szerencsére már a szoftver oldaláról be volt biztosítva, csak az egérnek kellett brillíroznia, amit 60 grammos légiességével meg is tett. Simán játszanánk vele ligák szintjén Quake Live-ot; úgy véljük, ennél nagyobb dicséretet nehezen tudnánk neki adni. Asztallapon, Allsop Raindrop GigaPad XL-en és kétféle mintázatú Razer Goliathus Control egérpadon is kipróbáltuk.

Hirdetés

A burkolat matt műanyagán ugyan finoman meglátszanak az ujjlenyomatok, ám ez a lyukacsos struktúrának köszönhetően inkább csak a fő gombokon kerül szem elé, de azért annyira nem vészes a helyzet. Az összeszerelési minőség alapvetően rendben találtatott, a perifériát stabilnak éreztük, bár a tenyértámasz szorongatással picit nyüszögtethető. A klikkelés nem jár túl hosszú úton, határozott, taktilis, miközben a jobb gombnak enyhén magasabb tónusú a hangja. Természetes használat alatt minimális a post travel, kifejezetten erőltetni kell, hogy plasztik érjen plasztikhoz. A gumírozást viselő görgő fokozatai elkülönülnek, viszont nem túlságosan, ezáltal a scrollozás halknak mondható, és az alatta rejlő mikrokapcsolót közepes nehézségű aktiválni. A csuklónkhoz közelebb eső oldalgomb szintén taktilis, míg az első kevésbé, és azt lenyomni is könnyebb valamivel.

A szenzort feljebb már taglaltuk és hibátlannak találtuk, a szoftver pedig nagyon kezesen bánik mind a tárhelyünkkel, mind a rendszermemóriával, és minden lényeges beállítást lehet vele babrálni. Fagyással vagy egyéb gikszerrel nem szembesültünk az együtt eltöltött bő egy hét alatt. A kábel ugyan nem éri el a külön megvásárolható parakábelek szintjét, de még így sem túl nehézkes vagy merev, komolyabb panaszunk nincs rá. A talpak jól siklanak, és nem is eltúlzott méretűek, a kétzónás világítást vezérlő csúszókapcsoló pedig jópofa adalék.


[+]

Amit viszonylag rövid ismertségünk után kritizálnánk, az a nem éppen színvonalas LED implementáció (méltatlan az árhoz), ami leginkább a görgőn és a céglogón érhető tetten; a színek finomabb árnyalatai összefolyhatnak (alig vagy nincs is köztük különbség), a vetett fény sem teljesen homogén. A másik enyhe neheztelésre okot adó tényező a 21-24 000 forintos vételár. Nem állíthatjuk, hogy nagyon elterjedt márkával van dolgunk, és szívesen vettük volna, ha a gyártó a legózást követően legalább 4-5000 forinttal alacsonyabb összeget biggyesztett volna oda az árcédulára (vagy ennyiért japán Omronokat, high end paracordot, illetve egy tartalék szett tappancsot is kaphattunk volna grátiszba). A lyukacsos felület is felvet egy kérdést, a koszolódásét, de nem is igazán az elektronikát érintően, hanem a méhsejtes rácsok peremeinél (illetve a fő gombokon, amolyan old school Razer-stílusban), ahol is a felgyülemlő, elhalt bőrszövet válhat eltántorító tényezővé az arra kényesek számára; hatványozottan kell ügyelni a tisztaságra az egérpad környékén.

A felsoroltaktól eltekintve abszolút a fegyver kategóriába soroljuk ezt az egeret, ahogy azt annak neve is sugallja, így ha valaki egy pehelysúlyú, szimmetrikus egérre vágyik, és nem idegenkedik a fényáteresztő borítástól, nyugodtan elmorfondírozhat a Naginata beszerzésén.


eShark ESL-M4 Naginata egér

Synthwave

Az eShark ESL-M4 Naginata egeret az Ageta kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés