Hirdetés

GWings játékos egerek tesztje

Nálunk jártak a magyar eredetű márka első egerei: vajon éleződik a versenyhelyzet az olcsóbb árszegmensben?

Driverek

Meghajtóprogram tekintetében nincs centralizált szoftveres platform, mint például az ASUS ROG ketyerék esetében, hanem mindhárom egérnek külön drivere van, bár a GW9300M-é és a GW9800M-é felépítésre gyakorlatilag ugyanaz, és e kettő még abban is hasonlít, hogy ha az egér épp nincs rákötve a gépre, akkor a felületet sem tudjuk megvizslatni, mert az app közli, hogy nem érzékelt megfelelő eszközt csatlakoztatva.

GWings Spider GW9300M

A GW9300M szoftvere mindössze 6,5 MB tárhelyet foglal, és meglehetősen egyszerű a felépítése. A főképernyő bal oldalán láthatjuk a nyolc gomb éppen felprogramozott funkcióit, és itt tudjuk variálni ezeket. Alatta, a "Macro Editor" feliratra kattintva rögzíthetünk/módosíthatunk makrókat, míg a "Profile" részen menthetjük el és tölthetjük be profiljainkat; szerencsére nincs túlságosan korlátozva a dolog ezek számát illetően.

Hirdetés

A "DPI Setting" fülön az érzékelő felbontásával játszhatunk. Az alapértelmezett értékek az 1000, 2000, 3000, illetve 4000 cpi, de saját értéket beállítva 500 cpi-nként is léptethetünk (négy lépcsőben), a számok mellett látható színes négyzetek pedig az egér hátán elterülő gWings felirat LED világításának (nem RGB, csupán 7 előre definiált) színét hivatottak reprezentálni az adott felbontás alatt.


[+]


[+]

A "Lighting" tabon a fényorgonával bíbelődhetünk, alkalmazhatunk különféle effekteket (11 féle, plusz a kikapcsolt állapot), valamint beállíthatjuk ezek animációjának irányát és sebességét. A "Mouse Parameter" részlegen hangolhatjuk az érzékenységet (sensitivity) és a rámutatás pontosságának javítását (amolyan Windows-csúszkás kiszerelésben), továbbá a görgetés, no meg a dupla kattintás tempóját. Az utolsó, "Polling Rate" fülön értelemszerűen az USB port mintavételezési frekvenciáját állíthatjuk be a megszokott 125, 250, 500 és 1000 Hz-es értékekre (a gyári default 1000 Hz).

GWings Spider GW9800M

A körülbelül 7,5 MB helyet igénylő GW9800M saját applikációja nagyon hasonló a GW9300M-éhez (a háttértől eltekintve), a különbség csak annyi, hogy a nyitólap bal felső sarkára irányítva figyelmünket egy kattintással válthatunk bal- és jobbkezes üzem között, a "DPI Setting" oldalon pedig nem négy, hanem hat cpi-lépcsőt határozhatunk meg, 500 helyett 100-as finomsággal (egészen a teljesen szükségtelen 14 400 cpi-ig), illetve a gyári alapértelmezett értékek picivel tradicionálisabb vonalat követnek, hiszen 800, 1600, 2400, 3600, 5200 és 7200 cpi-ről beszélünk. Mellékesen jegyeznénk még meg, hogy a bal- és jobbkezes mód közt úgy is ugrálhatunk, hogy ha az USB portba csatlakoztatáskor a bal klikk + középső klikket (balkezes üzem) vagy a jobb klikk + középső klikket (jobbkezes üzem) nyomjuk le egyszerre.


[+]


[+]

A fényeffektek színét megadhatjuk a színmintákra kattintva vagy decimális kódban (255 x 255 x 255), és tudjuk szabályozni a fényerőt is. A gyári USB ráta itt nem 1000, hanem 500 Hz, de ez persze szabadon változtatható.

GWings Spider GW9900M

A GW9900M kb. 4,6 MB-os meghajtóját már másféle fából faragták, hiszen minden tekintetben saját felületet kapott, ráadásul ez már gond nélkül hajlandó elindulni akkor is, ha az egér kilométeres messzeségben van USB aljzatainktól. A "Main" tabon a gombokat programozhatjuk fel tetszés szerint. Itt végre értelmes funkciót rendelhetünk a bal klikk mellett terpeszkedő, Button 8 névre hallgató, alapból háromszoros bal kattintást kieszközölő piros gombhoz; számunkra talán a Sajátgép parancs volt a legkézenfekvőbb, de példának okáért akár Windows alkalmazásokat, e-mail kliensünk indítását, esetleg médialejátszónk bizonyos aspektusának vezérlését is rábízhatjuk (mint az a legördülő menüt tartalmazó screenshoton látszik). Az alul látható Restore, Import és Export feliratok a profilokra vonatkoznak, használatuk magától értetődő.


[+]


[+]

Továbblavírozva az "Advanced" fülre a szenzorral kapcsolatos beállítások garmadájával nézhetünk farkasszemet. Balra láthatók az elkülönített cpi-lépcsők (a gyári alap az 1000, 2000, 3000, 5000, 8000 és 12 000 cpi), ám ezeket most nem fixált értékekkel tudjuk változtatni, hanem változó jelleggel 200-300-400-500-as léptékben, az utolsó fokozatnál pedig 12 000-ről egyből 24 000-re ugrunk. A szokásos érzékenységi, görgetési és duplakattos beállítások társaságába került az USB port frissítési rátája is, nem kapott külön oldalt, és 500 Hz a default. A "Light" fülé a világítás rabigába hajtása, az effektek száma 11 itt is, ám a színen kívül most csak a fényerő intenzitását adagolhatjuk pluszban (négy szinten: 25, 50, 75 és 100%). A záró szó a "Macro" fülé, ahol természetesen makrókkal játszadozhatunk.

A három meghajtóprogram közös pontja, hogy az éppen aktuális szenzorfelbontást – a cpi-váltó gomb megnyomását követően – a képernyő bal felső sarkában felugró kis indikátor ablakocska segítségével is nyomon követhetjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés