Hirdetés

GWings játékos egerek tesztje

Nálunk jártak a magyar eredetű márka első egerei: vajon éleződik a versenyhelyzet az olcsóbb árszegmensben?

GWings GW9300M

Mindig reményekkel tölt el bennünket, ha egy új márka jelenik meg a játékos egerek piacán, és nem volt ez másképpen most sem: érdeklődve fogadtuk az új, ráadásul hazai brand, a gWings üdvöskéit. Az újdonságok számukat tekintve igazodnak a honi szokásokhoz, hiszen a magyar igazság mintájára rögtön három modell közül választhatunk, melyek különféle felhasználói igényeket igyekeznek kielégíteni.

A három muskétás, egyelőre a doboz mélyén
A három muskétás, egyelőre a doboz mélyén [+]

Sallangok nélkül, tesztre készen
Sallangok nélkül, tesztre készen [+]

A termékek a Spider GW9300M, GW9800M és GW9900M nevet kapták, és sallangmentes dobozokban érkeznek, hacsak a mágnesesen rögzített, kihajtható borítót nem számítjuk annak. Belül az egereken és alkatrészeiken kívül csak egy információs füzetecskét találhatunk, de ez nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az árazásuk a mostani normákhoz képest visszafogottnak mondható.

Hirdetés

GWings Spider GW9300M

Az ismertetést a GW9300M-mel kezdjük (összevont specifikációs táblázat a cikk második oldalán). Egy alapvetően jobbkezes, nyolcgombos rágcsálóról van szó, mely cserélhető jobb oldali panellel rendelkezik. A periféria 123 mm hosszú, 65 mm széles, legmagasabb pontján 41 mm magas és nagyjából 120 grammot nyom. A szerkezet lelke egy Avago A3050+ szenzor, melynek felbontását 500 és 4000 cpi közt állíthatjuk.

A mikrokapcsolókat a Huano szállítja: a bal- és jobb klikk alatt Huano White-okkal, a többi gomb esetében Huano Redekkel van dolgunk. A három tesztelt modell közül ennek volt talán a legjobb kattintási érzete. A görgő viszonylag puhán jár, és a fokozatok is egész jól elkülönülnek, a középen végigfutó gumicsíknak hála kényelmes a scrollozás, ám a dekóderről nem tudunk semmi biztosat. Azt azonban igen, hogy az RGB fényekből jutott ide is (a GW9300-as belsejében 8 darab LED van).


[+]

A hasi oldalon a négy teflontalp gyűrűjében megtalálhatjuk a kilencedik (és nem programozható) gombot, ami a régi Razer Abyssushoz/Salmosához hasonló módon, hardveresen állítja az USB port frissítési frekvenciáját. A 250 Hz itt kimarad (de driverben beállítható ez az érték), 125, 500 és 1000 Hz között viszont szabadon és drivermentesen léptethetünk. A kábel sztenderd 1,8 méter hosszúságú, harisnyás kivitelű, kissé merev darab, aranyozott csatlakozóval a végén. Az aranyozásnak ugyan gyakorlati haszna nincs, de kétségtelenül jól mutat.


[+]

Korábban már szóba kerültek a csereberélhető oldalsó burkolatok, melyekből összesen kettőt kapunk meg a csomag részeként. Az alapból felszerelt variáns konvencionálisabb, döntött formájú, míg a grátiszként kapott változat szolgál némi dedikált hellyel gyűrűsujjunk részére, ezzel kicsit a hajdani SteelSeries Ikari Optical formavilágára emlékeztetve minket. Ezek az oldalburkok három piciny mágnesnek köszönhetően rögzülnek, és pofonegyszerű a cseréjük. A lényeg, hogy mindenki számára adott a lehetőség, hogy eldöntse, melyik kényelmesebb neki. Akár még "csupaszon" is munkára foghatjuk, ezzel nyerve pár gramm mínuszt.


[+]

Összességében elmondható, hogy az összeszerelés minősége nem kiemelkedő, de nem is silány munka, ellenben a felhasznált anyagok nem keltenek kifejezetten prémium érzetet; dominál az olcsó műanyag – ám az ár is ehhez mért. Szerencsére a szétszedés sincs túlbonyolítva, mint mondjuk a Logitech G Pro Wireless túltervezett konstrukciójánál: a tappancsok alatt csak négy csavart kell kiimádkoznunk furataikból.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés