1"-es szenzorral frissült a DJI Mavic Air 2

Az új, 2S jelöléssel és rengeteg szoftveres újítással ellátott modell nevében már nem szerepel a Mavic kifejezés.

Hirdetés

A DJI egy évvel a Mavic Air 2 után be is mutatta az utódot. Az egyszerűen csak Air 2S-nek hívott modell legnagyobb újdonsága az immáron 1” méretű szenzor alkalmazása, továbbá az új érzékelőnek köszönhetően akár 20 megapixeles felbontású állóképeket, vagy 5,4K30p, illetve 4K60p videóanyagokat rögzíthetünk. Az optika ekv. 35 milliméteres gyújtótávolságot, 88 fokos látószöget és f2.8-as fényerőt kínál, a felvett anyagok utómunkáját pedig a 10 bites D-Log és HLG felvételi módok segítik.


[+]

Az összehajtogatva 180 x 97 x 80 mm kiterjedésű, egy feltöltéssel 31 perc repülési időre képes, háromtengelyes gimballal és RockSteady elektronikus stabilizátorral ellátott drón biztonsági funkciói is kaptak némi frissítést, javult például az APAS 4.0 akadálykikerülő rendszer, amely az új, felfelé néző szenzorokkal immár négy irányból képes érzékelni az objektumokat. A drón emellett rendelkezik a repülők kikerülésére szolgáló ADS-B technológiával, illetve alacsony töltöttség vagy jelerősség esetén képes magától is visszarepülni kezelőjéhez. Utóbbi esetet egyébként nem könnyű megvalósítani, ugyanis az OcuSync rendszer 12 km távolságból is képes minőségromlás nélkül továbbítani felénk a drón által látott képet, maga a vezérlés pedig még ennél is nagyobb távolságból is megoldható.

A szoftveres repertoár egy új, mesterséges intelligencián alapuló funkcióval bővült, bár a MasterShots működése nem tűnhet túl szórakoztatónak azok számára, akik élvezik is a repülést. A funkció lényege, hogy a drón magától tervezi meg a repülési útvonalat, leszállás után pedig össze is vágja a felvételeket egy "profi" anyaggá, amelyet akár rögtön meg is oszthatunk közösségi felületeinken.


[+]

A DJI Air 2S már elérhető a gyártó webáruházából, kétféle csomagban: az alapvető tartozékokkal rendelkező pakk 999 dollárt kóstál, míg a két extra akkut, négy ND szűrőt, egy töltőállomást és egy táskát is magába foglaló Fly More Comboért 1299 dollárt kell fizetnünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés