Öt kamerát is kezel a GoPro új távvezérlője

A vízálló, csuklóra vagy kormányra rögzíthető egység állítólag 60 méteres hatótávval rendelkezik.

A GoPro nem gondolta túl legújabb távvezérlőjének elnevezését, az apró egység a The Remote nevet kapta. Az ütés- és vízálló burkolattal ellátott, csuklóra, illetve kormányra rögzíthető távvezérlő gombjait úgy alakították ki, hogy azok kesztyűben is egyszerűen kezelhetőek legyenek, a kamerákkal való kapcsolattartás pedig vezeték nélküli technológia segítségével történik.


[+]

Nem véletlenül használtuk a többesszámot, ugyanis a The Remote egyszerre akár öt GoProt képes bekapcsolni, beállítani a módokat, illetve elindítani rajtuk a felvételt, már amennyiben Hero Max, Hero 8 Black vagy Hero 9 Black modellel rendelkezünk, hisz a kompatibilitási lista csupán ebből a három elemből áll. A gyártó ideális esetben 60 méteres hatótávot ígér, ami, tekintve, hogy Bluetooth Low Energy szabványról van szó, akár még igaz is lehet. A beépített akkumulátor töltése USB Type-C csatlakozón keresztül végezhető el, üzemidőre vonatkozó adatokat azonban nem találtunk a termékoldalon.


[+]

A 79,99 dollárt kóstáló The Remote már rendelhető a cég észak-amerikai webáruházából, Európában azonban egy ideig még várnunk kell rá, a globális start várhatóan jövő februárban lesz esedékes. Érdemes még megemlíteni, hogy a távvezérlő használatához a kompatibilis kamerákon mindenképp a most kiadott, 1.5-ös verziószámú szoftvernek kell futnia, mely a Hero 9 esetében többek közt olyan extra fejlesztéseket is tartalmaz, mint a 30%-kal gyorsabb, okostelefonra történő adatátvitel, a fejlesztett hatékonyságú HyperSmooth 3.0 stabilizálás hideg időben, illetve a korábbinál pontosabb GPS helymeghatározás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Előzmények

Hirdetés