Hirdetés

Dell Alienware 17 – telivér, csúcs játékos notebook

Hirdetés

Megjelenés

Az Alienware név már hosszú ideje egybeforrt a prémium minőségű, elit játékos számítógépekkel. A kezdetben önálló márka hét éve a Dell zászlaja alatt fejlődik tovább, és tartja lépéselőnyét konkurenseivel szemben. Ezúttal a 17 hüvelykes Alienware 17 tornyosul előttünk, ami a korábbi generációkkal ellentétben nem csak belül, hanem kívül is jelentősen megújult. Talán ez az oka annak, hogy nem M17 Release 5-nek, hanem nemes egyszerűséggel 17-nek hívják.

Aki nem ismeri az elődmodell(eke)t, annak biztosan viccesen hangzik, hogy a lélegzetelállító megjelenésű, majdnem öt centiméter vastag, több mint négy kilogrammot nyomó fenevad lényegesen szelídebb vonalvezetésű elődjénél. Szubjektív vélemény, de mi ezt a változást egyáltalán nem bánjuk, sőt örülünk neki; az Alienware 17-et sokkal szebbnek tartjuk a korábbi M17-nél, mert finomodása ellenére is kellően vagány maradt.

És ami még fontosabb: a vaskos alsó és felső fémlemez nélkül is megmaradt a nagyszerűen kidolgozott részletekből, kiváló összeszerelésből és prémium anyaghasználatból adódó, elsőrangú minőségérzet. Kár, hogy a doboz tartalma már nem olyan fejedelmi, mint korábban, hiszen nincs benne ajándék egér, egéralátét vagy baseball sapka (ezeket külön tudjuk megvenni), illetve a használati útmutató „rém fontos” bőrkötésétől is eltekintettek. Hiába no, a válság a gamereket is érinti.

Némileg megfogyatkoztak a csatlakozók is a vaskos gépház oldalairól, de panaszra azért így sincs okunk. Jobbra tálca nélküli optikai meghajtó, fölé SD kártyaolvasó, továbbá két USB 3.0 és Ethernet aljzat került, balra három hangcsatlakozó nyitja a sort, majd két USB 3.0, mini DisplayPort és HDMI ki/bemenet következik, a végére Kensington zár felfogatóhelyet és klasszikus Dell tápcsatlakozót helyeztek. Elöl két nagy hangszórónyílást, hátul két hasonló méretű szellőzőnyílást és meglehetősen középre tolt, vaskos zsanérokat találunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés