2019. március 18., hétfő

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Notebook rovat

Hat komoly notebook asztali PC helyett

Fél tucat komoly teljesítményű, multimédiás notebookot eresztettünk össze. Vajon melyik lesz a befutó?

Hirdetés

Résztvevők

Legújabb összehasonlító tesztünkben a DTR (desktop replacement), vagyis asztali számítógépet kiváltó, nagyobb méretű notebookok világába teszünk egy kirándulást. Olyan 15,6 hüvelykes laptopokat veszünk górcső alá, melyek nem a belépőszintet képviselik, hanem igényesen össze vannak rakva, processzorban és grafikus kártyában is erősebbek az átlagnál, egy húzósabb videokódolástól vagy egy kis játéktól sem száll inukba bátorságuk. Fél tucat laptopot válogattunk össze, melyek – ha nem is tökéletesen, de – egész jól lefedik a hazai piacon megtalálható kínálatot:

  • Acer Aspire Timeline Ultra M5-581TG
  • Asus N56VM
  • Dell Inspiron 15R Special Edition
  • Lenovo IdeaPad Y580
  • Samsung Series 5 550P
  • Sony VAIO S15

Operációs rendszerrel és legalább kétéves garanciával 300 000 forintos árat céloztunk meg, ezt lényegében minden versenyzőnk tartani tudja. Egyes típusokból valamivel olcsóbbat sikerült csak beszereznünk, de szinte minden esetben van háromszázezer forint körüli verzió. Ezalól csak a Sony VAIO S15 kivétel, melyből csak egyetlen, elég komoly összeállítás érhető el 350 000 forintért. Az Asus N56VM pedig kifutóban lévő darab, de helyére rövidesen érkezik az N56VZ, mely a fejlettebb GT 650M grafikus alrendszert leszámítva teljesen azonos vele. A notebokok pontos paramétereit a 6. oldalon részletezzük.

Beférhetett volna még a mezőnybe egy Toshiba modell, a Qosmio F750 vagy a Satellite P750, de kihagytuk őket, ugyanis sem processzorban, sem VGA-ban nem a legújabb hardver dolgozik bennük, mintha a gyártó egy kicsit elaludt volna. Igazoltan hiányzik a HP Pavilion dv6 családjának valamelyik jobban felszerelt tagja, vele később külön tesztben foglalkozunk majd, és összehasonlítjuk mai hatosunkkal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.