Hirdetés

Kipróbáltuk az FSP univerzális laptoptöltőit

A töltők

"Kipróbáltuk!" rovatunkba olyan termékbemutatók kerülnek, ahol nem teszteltük minden részletre kiterjedő alapossággal az adott terméket, hanem csak egy rövid, gyors próbának vetettük alá, és ennek tapasztalatait osztjuk meg olvasóinkkal.

Hirdetés

Aki notebookot használ, bizonyára került már olyan helyzetbe, hogy választania kellett, extra súlyként magával viszi a töltőjét, vagy inkább könnyebben utazik, de kockáztatja, hogy lemerül menet közben az akkumulátora. Egy átlagos notebook töltője és annak vezetéke nem tűnik olyan nagy, extra súlynak, valójában viszont a 15,6 hüvelykes 2-2,5 kilogrammos gépeknél nagyjából fél kilogrammos, 20-25%-os többletterhet jelent, és a kisebb, könnyű notebookoknál is hasonló az arány. Sokat utazóknak vagy két hely (például iroda és otthon) között ingázóknak hasznos lehet egy második, könnyű, kompakt notebooktöltő például az FSP kínálatából.

Tesztlaborunkba három különleges modell érkezett a tajvani gyártótól. A legkisebb Twinkle 65 érdekessége, hogy 65 wattos teljesítménye ellenére is egészen pici. Mindössze 100 grammot nyom, mérete 24 x 47,5 x 71 mm, így gyakorlatilag alig nagyobb egy mobiltelefon töltőjénél. Elhagyták az elektromos hálózat felé kígyózó vezetékét, helyette európai vagy USA-ban használatos villásdugót tehetünk rá. Szerencsére a notebook felé irányuló kábele kellően hosszú, 160 centiméteres, szállításhoz pedig ki zsákocskát mellékelnek. Nem kevesebb mint nyolc töltőfejet kapunk hozzá, melyek révén kompatibilis a notebookok döntő többségével, bár a frissebb Ultrabookokkal problémája lehet.


FSP Twinkle 65

Ilyen esetben érdemes inkább a FSB NB U65 Plus modellt választani. Szintén 65 wattos töltőről van szó, melyet négy általános csatlakozó mellett három különösen vékonnyal szereltek fel, így az Ultrabookok többségével kompatibilis, sőt USB aljzata révén telefon vagy tablet is tölthető vele, a régebbi modellek közül viszont nem mindenhez jó. Aprócska társánál ugyan nagyobb, de mindössze 16,5 mm vastag (135 x 60 mm az alapterülete) és 210 gramm a súlya, így kis helyen is elfér. Ezúttal már az elektromos hálózat felé is külön kábel kígyózik, ezért valamivel nagyobb hordtokot adnak hozzá.


FSP NB U65 Plus

Annak ellenére, hogy a nálunk járt trió legnagyobb tagja, az FSP NB Lite 90 Plus 90 wattos teljesítménnyel bír, ez is nagyon kompakt töltő. Mindössze 17 mm vastag, alapterülete 135 x 60 mm, tömege pedig csupán 245 gramm. Ezúttal sem feledkeztek meg az USB aljzatról, notebookcsatlakozóból pedig nyolcféle klasszikust kapunk, amivel a legtöbb notebook meghajtható. Még a speciális elektronikát igénylő Dell, HP és Lenovo vállalati laptopokkal sem lesz problémánk. Természetesen a 90 wattos FSP-hez is adnak hordtokot.


FSP NB Lite 90 Plus

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés