Hirdetés

DeepCool házak, melyeket érdemes megnézni

DeepCool Tesseract külső

Annak ellenére, hogy az asztali PC állítólag a háttérbe szorult, az elmúlt években több, hűtési megoldásokkal és házakkal foglalkozó márka tűnt fel és vált rövid idő alatt sikeressé. Az egyik ilyen a DeepCool, melynek kifejezetten érdekes processzorhűtőit és formabontó Steam Castle házát is megnéztük már korábban. Ezúttal két, paraméterei és ára alapján "best buy"-gyanús házat választottunk tőlük tesztelésre: a Tesseract és a Pangu került terítékre.

A DeepCool Tesseract a belépő kategóriánál eggyel feljebb indul, ott, ahol már a „mindegy miben, csak legyen valamiben a PC” igényeknél többről van szó, viszont az ár még nagyon komoly befolyásoló tényező. Egyszerű vonalvezetésű, átlagosnál valamivel magasabb miditorony a Tesseract a maga 472 mm-es magasságával, 454 mm-es mélységével és 210 mm-es szélességével, amihez 5,1 kilogrammos súly társul, tehát nem számíthatunk különösen vastag fémlemezekre.

Teljesen rácsos előlapján három 5,25 hüvelykes meghajtóhely, illetve a gyártó logója található, a csatlakozópanelt és a gombokat felülre tették. A front egyhangúságát egy kerettel törték meg, ami tesztpéldányunknál kék volt, de létezik sima fekete és pirossal feldobott változat is, illetve van még fehér Tesseract. Az oldalfalak középső része mindkét oldalon kidudorodik, az extra él további merevítést ad, és a hátlapi kábelezés vagy magasabb processzorhűtők számára extra helyet jelent. Tesztpéldányunk ablakos oldalfallal érkezett, melyen ugyanúgy előkészítették a két 120 milliméteres ventilátorhelyet, mint a valamivel olcsóbb, ablak nélküli változatnál.

Mint korábban említettük, az előlap csatlakozói a felső peremre kerültek. A bekapcsoló és a kisebb reset gomb mellett USB 2.0 és USB 3.0 aljzatot, továbbá hang ki- és bemenetet tettek rá. Érdekes, hogy a műanyag homlokzati panelt olyan gumis tapintású anyaggal vonták be, mint amilyennel a gamer kiegészítőket szokták. Hátulról egy teljesen szokványos, alsó tápos, fekete vázat láthatunk. Olcsóságára utaló jel, hogy a hátlapi bővítőkártya-panelek és a vízhűtés csöveinek kivezető nyílásai is kitörhető lemezből vannak. A táp viszont beszerelhető lefelé és fölfelé néző ventilátorral is.

Ahogy illik, a ház alján porszűrővel védik a táp nyílását. Végtelenül egyszerű megoldásról van szó: a vékony műanyag „szitát” néhány lemeznyúlvány tartja, ki- és beszerelése egy pillanat műve. A DeepCool Tesseract kemény műanyag lábakon áll, melyek minimális tompítással vezetik majd át a belül keletkező rezgéseket az asztalra vagy padlóra. A halkabb üzem érdekében célszerű lesz puha betétet tenni alájuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés