Hirdetés

Fejre állított SilverStone minitorony

Külső

Hosszú évek óta ismert és elismert márka a számítógépes házak piacán a SilverStone. Rengeteg modder választja alapul például Temjin sorozatú tornyait, a HTPC-s világban a Lascala dobozokat kedvelik masszív alumínium előlapjuk miatt, de a formabontó Raven széria is nagyon erős. A sok-sok látványos megoldás mellett persze ott vannak az egyszerűbb vonalvezetésű modellek is, melyek a megjelenés helyett racionalitással és okos ötletekkel próbálják kivívni a vásárlók elismerését.

Közéjük tartozik mai tesztalanyunk, a Kublai KL06-os minitorony is. Ma, a fokozottan integrált alaplapok világában egy microATX vagy akár Mini-ITX formátum köré is felépíthető szinte akármilyen teljesítményű számítógép, nincs szükség a hatalmas tornyokra. Ha jól át van gondolva, akkor elég lehet egy olyan, 375 mm magas és 405 mm mély doboz is, mint a KL06. Külsőre semmi különöset nem kínál, formaterve átlagos, egyáltalán nem akar hivalkodni, feltűnést kelteni „gamer” agresszivitással, de ultra letisztult szögletességgel sem, pusztán hétköznapian visszafogott.

Homlokzatán van két nagy meghajtóhely, alatta egy hatalmas, könnyen kiszedhető rács, ami két 120 milliméteres  ventilátort takar, kezelőszerveit és csatlakozóit pedig oldalra tették. Dicséretes, hogy mindkét USB aljzata 3.0-s, és úgy rendezték el őket, hogy egy vaskosabb pendrive ne blokkolja a másik portot. Hátul már sokkal több az érdekesség, lényegében egy bélyegnyi üres hely sincs. De a lényeg, hogy a táp van felül, azt a bővítőkártyák, majd az alaplap csatlakozópanelje követi, tehát fordított elrendezéssel van dolgunk.

Ennek megfelelően az átellenes oldalon keresztül, tehát szemből nézve a jobbról  lehet bejutni az alaplaphoz, és ezen az oldalon van az ablakos verzió plexije, amin keresztül a hardverben gyönyörködhetünk. Még mielőtt a belsővel foglalkoznánk, említést érdemel a tető szellőzése, amiről most már tudjuk, hogy a táphoz tartozik. Könnyen leszedhető, mágneses porszűrő került ide.

Alul viszont semmilyen nyílás nincs, csak egy rakás csavarmenet mindenféle nehezen azonosítható elrendezésben. Azért egy 3,5 hüvelykes adattároló bemélyített négy csavarnyílását kiszúrtuk, illetve van még itt négy szokatlan, félgömb alakúan kidudorodó gumiláb. Puha anyagból készültek, ahogy szeretjük, mert ez nem viszi tovább a padlóra, asztalra a házban keletkező rezgéseket – ezekből pedig a mindössze 5,5 kilogrammos súlyból következő vékony lemezek miatt akár sok is lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés