Hirdetés

Deepcool Captain 240EX – Steampunk vízhűtés

Vörös fénnyel és egyedi dizájnnal próbál kitűnni a tömegből a Deepcool, de minket a teljesítménye érdekelt.

DeepCool Captain 240EX

A kínai Deepcool, és GamerStorm almárkája nem ismeretlen szereplője a vízhűtések piacának, aktuális, Captain nevű sorozatuk pedig azzal szeretne kitűnni a kompakt megoldások egyébként zsúfolt piacán, hogy egyedi, steampunk jellegű dizájnt és színes fényeket kapott. Az általunk tesztelt „sima” változatban ez a fény vörös, de a családban van RGB LED-eket használó, az Aura Synckel kompatibilis megoldás is. Mi most egy 240 mm-es radiátor köré épülő, középkategóriás modellt próbáltunk ki ebből a minden lényeges platformmal kompatibilis rendszerből, de a sorozatban van 120 illetve 360 mm-es verzió is, illetve akinek nem tetszik a fekete alapszín, fehéret is választhat.

Külső

A Deepcool GamerStorm Captain 240EX a kompakt vízhűtéseknél megszokott módon, alaposan csomagolva és védve érkezik, a dobozban az összeszerelt hőszállító rendszeren túl megtalálható a támogatott foglalatokhoz tartozó kiegészítők egész sora, valamint két ventilátor és egy angol, illetve kínai nyelven íródott, de alapvetően képregényes dokumentáció.


[+]

Mivel sok cég az utóbbi időben laposabbra vette a vizesblokk/szivattyú kombinációt, a Captain kifejezetten méretesnek tűnik a maga 85 mm-es magasságával, amelyből jelentős részt persze a főként díszítő szerepet betöltő átlátszó cső és a „reaktorfedélnek” hívott, bordázott felső rész tesz ki. Ez utóbbi egyébként kizárólag a kinézet miatt került a blokkra, semmilyen szerepe nincs azon kívül, hogy az alatta elhelyezett, LED-ek által megvilágított lemez fényét töri meg. A kívülre vezetett, hajlított cső szintén piros megvilágítást kapott. A LED-ek nem folyamatosan dolgoznak, hanem „lélegeznek”, sajnos az effekt kikapcsolása, esetleg a világítás teljes megszüntetése nem lehetséges.


[+]

A folyadékot szállító, szövetburkolatú csövek a hűtőblokkot két, forgatható, 90 fokos könyökön keresztül hagyják el. A könyökök forgathatósága csak minimális, elhelyezkedésük okán legfeljebb abban tudnak segíteni, hogy kicsit csökkentik a csövekre ható erőket, de nem állíthatjuk őket tetszőleges irányba. Maguk a vezetékek egyébként 305 mm hosszúak, így egy átlagos házban a felső elhelyezéssel biztos nem lesz gond, és a legtöbb modellnél az előlapig is kényelmesen elér a radiátor.


[+]

Természetesen rézből készült a hűtőblokk, amely mikrocsatornás kivitelű, alsó felülete simára munkált, de tükörfényesnek semmiképpen sem mondanánk. Külön pasztát a csomagban nem találunk, a DeepCool is beállt az előre felkent hővezető pasztát használó cégek táborába, amit mi a többszöri átszerelést nehezítő volta miatt nem kedvelünk annyira, de az biztos, hogy az első szerelést tisztábbá teszi. A paszta maga egyébként jó minőségű és a bekent felület is kellően nagy méretű, a nagyobb sapkát használó CPU-kat is lefedi.


[+]

Ami a radiátort illeti, ez egy ma már szabványosnak mondható példány, feketére festett alumíniumból, sűrű bordázattal és 27 mm-es vastagságban. A csövek csatlakozása nem bontható itt sem, egyik oldalon pedig lezárva és tiltó matricával ellátva találjuk a feltöltőcsonkot.


[+]

A csomag tartalmaz két, természetesen GamerStorm márkájú ventilátort is, egész pontosan a TF120 fekete belsővel és LED nélkül szerelt változatát. A TF széria érdekessége, hogy a ventilátor lapátjai „dupla” élt kaptak, a sarkoknál pedig piros gumi rezgéscsillapító lemezeket helyeztek el.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés