Hirdetés

Deepcool Captain 240EX – Steampunk vízhűtés

Vörös fénnyel és egyedi dizájnnal próbál kitűnni a tömegből a Deepcool, de minket a teljesítménye érdekelt.

Hirdetés

Értékelés

A grafikon alapján rögtön észrevehetünk pár dolgot: először is, az X99-es platformon a Captain 240 EX és a CPU közötti hőátadás nem mondható ideálisnak, ahogy az a terhelés nélküli rész kiugró értékeiből is látszik. Ez aztán rányomja bélyegét a többi adatra is, ahol a Noctua NH-D15-tel összemérhető hőmérsékleti értékeket látunk.


[+]

Persze önmagában nincs miért szégyenkezni, hiszen az NH-D15 a hagyományos, levegős hűtések királya, a Captain 240 EX azonban a vízhűtések piacán versenyzik, ennél tehát jobb eredmény szeretnénk tőle látni, bár az értelemszerűen nem várható el, hogy a másfélszer ekkora radiátorral rendelkező Fractal Design Celsius S36-ot utolérje. Extrém magas hűtési teljesítményre tehát ne számítsunk, ez nem a túlhajtást, hanem a csendes gépet keresők terméke, amelynek árát mi szeretnénk pár ezer forinttal lejjebb látni, hiszen piros LED ide, steampunk formaterv oda, 240 mm-es radiátorral szerelt hűtés van olcsóbban is a piacon.


[+]

A Captain 240 EX előnyei tehát alapvetően a következők: egyedi kinézet, széles körű kompatibilitás, egyszerű szerelés és csendes működés, amely mellé egy, a legjobb hagyományos hűtőbordákkal összemérhető hűtési kapacitást nyújt.

Wombath

A Captain 240 EX vízhűtést a Cédrus Kft. biztosította a teszthez.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés