Computex 2017: méretes házak a DeepCool standján

A kínai cégnél járva több nagy és néhány kisebb házon kívül megcsodálhattuk az új vízhűtéseket és ventilátorokat is.

Hirdetés

Ha szigorúak akarunk lenni, akkor a Deepcool valójában nem hozott újdonságot a Computexre, a cég ugyanis már a CES-en és a CeBIT-en ellőtte a puskaport, de sok terméket élőben akkor is itt láthattunk először. A stand főhelyén rögtön a korábbi Tristellar nagyobb, négyrekeszes változatát állították ki, amely ezek után nyilván a Quadstellar nevet kapta. A gigantikus gépházba E-ATX lapokat is beszerelhetünk, ezek helye az egyik átló, az így szétosztott kamrákba pedig a tápegység, a grafikus kártya, illetve a tárolók kerülnek. Fontos, hogy a kiállított mintadarab egyelőre prototípus, melynek végső változatában például nem kell majd extra hosszabbító a 24 és 8 tűs ATX kábelekre, hogy elérjenek az alaplaphoz.


[+]

A várhatóan 300 euró feletti árral rendelkező Quadstellar egyébként nemcsak nagy, de motorizált is, az előlapokat ugyanis mobiltelefonos alkalmazás segítségével nyitni-zárni.


[+]

A Quadstellar után következzenek a megfizethetőbb házak: ilyen például a New Ark 90, amely három oldalára kapott edzett üveget, ráadásul az átlagosnál valamivel szélesebb is, így simán elfér benne függőleges helyzetben is a grafikus kártya.


[+]

Alaplapból E-ATX méretig használható, a csomagban pedig egy Captain 280EX AiO vízhűtés mellett a VGA átszereléséhez szükséges kábel is helyet kapott. A New Ark 90 várható érkezése október, ára egyelőre még képlékeny.


[+]

A következő újdonság az Earlkase RGB. Klasszikus toronyról van szó, edzett üveg előlappal és RGB LED-es megvilágítással. Az utóbbi egy többcsatornás vezérlőt és egy LED csíkot takar, a szín és az effektek az előlapról irányíthatóak. Tetejére mágneses porszűrő került, ez alá egy 280 mm-es radiátor fér. Ez a ház várhatóan a jövő hónaptól lesz kapható, ajánlott ára 80 dollár.


[+]

A Baronkase Liquid egy érdekes termék, ugyanis egy tipikusnak mondható microATX háznak tűnik, ám a normál esetben alulra szerelt tápot az előlap mögé is átmozgathatjuk (ehhez meg is kapjuk a megfelelő kiegészítőket), ekkor pedig elég helyünk lesz egy ATX alaplap számára is. A tartozékok között egy hasonlóan az előlap tetejéről tudjuk irányítani. Ez a ház is júliusra várható, 130 dolláros áron.


[+]

A házakról áttérve a hűtéssel kapcsolatos eszközökre, a sorban az első az MF120 „okos” ventilátor, ami egy egyedi, alumínium elemre épített légkavaró, PWM vezérlés esetén 500-2200 rpm közötti fordulatszámmal és természetesen LED-es világítással, amelyet szoftverből vezérelhetünk. Ez a program egyébként a fordulatszám beállítására is képes. Az MF120 júliusra várható, hármas csomagban, melynek ára 90 dollár körül lehet majd.


[+]

RGB a tetőn és RGB a ventilátoron a fő attrakció a Gammaxx GT-nél. Ez az 50 dolláros ajánlott árú szimpla toronyhűtő 120 mm-es, PWM-vezérelhető ventilátort használ, négy hővezető csővel és 0,5 mm-es bordákkal rendelkezik. A ventilátor és a tető alá szerelt LED-ek összeszinkronizálhatóak az alaplappal (az ASUS, MSI, stb. rendszereit ismeri), vagy vezérelhetőek külső kontrollerrel is.


[+]

Előkerültek a május elején bejelentett új változatok a cég Captain EX vízhűtőiből is – biztos senki nem találta ki, hogy az egyik fontos változást az RGB kivilágítás megjelenése jelenti (még érdemes lehet LED-gyártók részvényeiből bevásárolni). Ennek megfelelően kerültek LED-ek a hűtőblokk tetejére is, illetve a csomagban egy LED-es fénycsík is helyet kapott. A színek, effektek vezérlése a Gammaxxhoz hasonlóan történhet alaplapon és külső kontrolleren keresztül is. A 120 és 240 mm-es radiátorokkal érkező széria már ebben a hónapban elérhető lesz, árai 100 illetve 130 dollár körül mozoghatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés