Hirdetés

Már a vízhűtésben is az RGB LED hódít

A gamer kiegészítők, grafikus kártyák és alaplapok után a folyadékhűtőkön is megjelent a színes világítás.

Valljuk be őszintén, számítógépes hűtés terén már nem sok újat lehet kitalálni. A hardverkomponensek fogyasztásának fokozatos csökkenésével még a méretnövelés is megakadt. Szerencsére feltalálták a gyártók a látványos, színben összehangolt komponenseket és világítást, aminek a legújabb őrülete az RGB világítás. Színesen fénylenek az alaplapok és a grafikus kártyák, ráadásul az Asus és az MSI megoldott azt is, hogy az alkatrészek színváltása is összhangban legyen.


[+]

Ezt emelte új szintre a folyadékhűtéses rendszereiről ismert Phanteks. Processzorra és grafikus kártyára való Glacier blokkjainak világítása szinkronizálható az Asus Aura Sync és MSI Mystic Light Sync világítási rendszereivel. Kompatibilitásban egyelőre Intelben és NVIDIA-ban gondolkodnak. A Glacier C350i CPU blokk LGA 2011-3 és LGA115x foglalatokkal kompatibilis, hőátadó része nikkelezett rézből készült, az átlátszó akril felső részt feketére anodizálták vagy fényesre krómozták.


[+]

A full-cover, tehát teljes grafikus kártyát lefedő, GeForce GTX 1070-re és GTX 1080-ra illeszkedő Glacier G1080 GPU blokknak többféle változata van. A Founders Edition a referencia kialakítású modellekre passzol, az Asus Strix, az EVGA FTW, a Gigabyte G1 és az MSI Gaming kártyái az eltérő elrendezés és VRM kialakítás miatt külön-külön változatot kaptak. Nyilván az Asusnál és MSI-nél aktív a szinkronizálás, de a többinél is bevethetjük az RGB világítást.


[+]

Az új szériához új, Glacier csatlakozókat is kínálnak. Ezek az elegáns, fémből készült elemek fekete és krómozott változatban, 13/10 mm-es (külső/belső méret) és 16/10 mm-es puha vagy 12 és 16 mm-es merev csövekhez készültek, a szokásos egyenes, 45 és 90 fokos kivitelben. A Phanteks árai alkalmasak az átlagember lelki nyugalmának megzavarására. A Glacier CPU blokkért 80 €-t (kb. 25 000 Ft), a GPU blokkért 130 vagy 150 €-t (kb. 40 000 vagy 46 000 Ft) kérnek, a csatlakozók ára pedig 4-20 € (kb. 1200-6000 Ft) között mozog. És ehhez kell még szivattyú, radiátor, tartály, ventilátorok és hűtőfolyadék is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés