Hirdetés

Corsair K70 RGB TKL billentyűzet: egy igazi sportvitorlás

A gyártó legújabb modellje azokat célozza, akik nem akarják beérni az elégségessel.

Bevezetés, külső

Örömmel mondtunk igent a Corsair felajánlására, hogy a hivatalos bemutató előtt megkaphatjuk a legújabb billentyűzetüket tesztelés céljából, már csak azért is, mert a K70 RGB TKL személyében a gyártó 2016-ban bemutatott, tetszésünket is elnyerő K70 RGB Rapidfire modelljének numerikus pad nélküli verzióját tisztelhetjük.


[+]

Külön érdekesség, hogy az akkor a tesztelt modellben debütált a Cherry legújabb kapcsolója, az MX Speed Silver, és mostani tesztalanyunk is ezzel az egyébként általunk a hétköznapok során is használt megoldással szerelve érkezett szerkesztőségünkbe. Így a gépelési élményt vizsgálva jobban tudtunk koncentrálni a billentyűzet sajátosságaira, hiszen magukat a switcheket már jól ismerjük.


[+]

Corsair K70 RGB TKL

A gyártó „tournament-ready” billentyűzetként utal újdonságára, vagyis a mérnökök a tervezéskor a versenyekre is járó játékosok fejével próbáltak gondolkodni, épp ezért érthető lépés volt a csuklótámasz kihagyása a csomagból, hiszen egy profi játékos ritkán cipel magával ilyesmit. Ehelyett a dobozban a fő egység mellett egy 1,82 m hosszú, szövetborítású USB Type-A/Type-C kábelt, egy gombkiszedőt, valamint a K100-ból is ismerős, textúrázott kupakszettet találjuk.


[+]

Az extra kupakok a billentyűzetre már felszerelt társaikhoz hasonlóan két különálló elemből lettek kiöntve, ennek köszönhetően a karakterek valószínűleg életünk végéig eredeti állapotukban integetnek vissza ránk, ez a megoldás ugyanis jóval tartósabb, mintha festéssel vagy matricázással vitték volna fel a betűket.


[+]

A TKL kiosztású, numpad nélküli billentyűzet 360 x 164 milliméteres alapterülettel és 40 milliméteres magassággal rendelkezik, tömege pedig 930 gramm. Utóbbit főleg az alumínium fedlapnak köszönheti, de tippünk szerint a billentyűzet belsejében is lehet némi extra anyag merevítésképp, mert nagyon masszív, akárhogy próbáltuk csűrni-csavarni a házat, az nem deformálódott.

[+]

A periféria tetején a főbb gombokat tekintve semmi érdekességet nem találunk, még másodlagos feliratok sincsenek a kupakokon, annyira natúr a kiosztás (pedig a kezelési útmutatóban rengeteg használható billentyűkombinácit sorolnak fel). Az extra gombok a billentyűzet felső, kiemelt sávján kaptak helyet; bal oldalon a négy médiavezérlőt, jobb oldalon a hangerőszabályzó görgőt és a némítógombot, valamint a profilváltó, a háttérvilágítás erősségét öt lépésben szabályzó, illetve a Windows gomb lezárására szolgáló kapcsolót találjuk. A két gombcsoport közé került a háttérvilágítással is ellátott Corsair logó és a Caps/Scroll Lock állapotjelzője.


[+]

A vezetéket a hátsó élen elhelyezett USB Type-C csatlakozóra tudjuk rákötni, tőle balra pedig az úgynevezett Tournament kapcsolót találjuk. Ezt a bekapcsolt állapotában lezárható műanyag pöcköt áttolva a billentyűzet egy semleges, makrómentes, effekt nélküli háttérvilágítással működő profilra vált, hogy még véletlenül se zavarjon minket semmi a meccsek megnyerésében.


[+]

A billentyűzet alja csak a két, kihajtható láb és a négy, méretes gumitappancs miatt érdekes. A lábak végére nem került csúszásgátló, ami érezhető is, kihajtott lábakkal könnyebben hátracsúszik az eszköz, de átlagos használat mellett ezt nem éreztük problémának.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés