Hirdetés

61 gombos billentyűzet és PBT kupakkészletek Corsair logóval

Az amerikai vállalat új, K szériás modellje sokak igényeit elégítheti ki, és talán az ára sem annyira vészes.

Hirdetés

A Corsair lerántotta a leplet legfrissebb mechanikus billentyűzetéről, ami a K termékcsalád hírnevét öregbíti; bemutatkozik a 60 százalékos kivitelű, leválasztható (harisnyázott) USB Type-C/Type-A kábellel érkező K65 RGB Mini. A kompakt klaviatúra lineáris Cherry MX Red, szintén lineáris, ám halkabb MX Silent Red, illetve 1,2 mm-en aktuálódó MX Speed Silver kapcsolókkal vásárolható meg, amelyeken kettős fröccsöntésű PBT kupakok szállásolták el magukat.


[+]

Természetesen a gombonként címezhető iCUE RGB világítást sem kell nélkülöznünk, továbbá a periféria a K100 RGB-ben debütáló Axon technológiát használja, szóval a leütéseket 4000 Hz-cel szkenneli, a polling rate értéke 8000 Hz, miközben akár 20 rétegű fényeffektek is parádézhatnak ujjbegyeink alatt.


[+]

A bizonyos gombok Fn-nel együtt aktivált, másodlagos kiosztásával érhetjük el a médiavezérlőket, válthatunk a 8 MB-nyi belső memóriába tárolt 50 profil között, dirigálhatjuk a LED-eket, mozgathatjuk az egérkurzort vagy éppen makrózhatunk. Mivel a visszafogott méretek kevesebb billentyűt jelentenek (61 darabot), jól jöhet, hogy az utóbbi funkciót két rétegre oszthatjuk szét (Fn + [gomb]/Fn + Fn2 + [gomb]), mintegy megduplázva ezzel a felprogramozható dolgok számát.

[+]

Grátiszba egy mintás spacebart, egy escape-et helyettesítő Corsair gombot és egy kupakszedő csipeszt kapunk a csomaghoz. A 850 grammos, NKRO-s újdonság árát (nettó) 110 dollárban határozta meg a gyártó, a garancia időtartama 2 év.


[+]

Érdemes megjegyezni, hogy némi pluszköltség fejében módunk nyílik egy picit feldobni az eszköz külsejét, hiszen az érintett cég egyúttal piacra dobja a (nettó) 30 dollárt kóstáló, PBT DOUBLE-SHOT PRO Keycap Mod Kit névre hallgató, US ANSI kiosztású, 1,5 mm-es falvastagságú, finoman textúrázott kupakkészleteit is, amelyek mentazöld (Mint Green), rózsaszín (Rogue Pink), kék (Elgato Blue), piros (ORIGIN Red), fehér (Arctic White), valamint fekete (Onyx Black) színekben készülnek, és egy adag O gyűrűt (meg egy kupakszedőt) is adnak melléjük arra az esetre, ha a csendesebb gépelési élményt favorziálnánk.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés