Hirdetés

Négy kamera képét rögzíthetjük az Elgato Cam Link Pro segítségével

Az újdonság négy HDMI bemenetére fényképezőgépek mellett számítógépeket, tableteket vagy konzolokat is csatlakoztathatunk.

Hirdetés

Áprilisi tréfa gyanánt az Elgato „bemutatott” egy új eszközt CamCamCamCamLink néven, de ahogy az várható volt, a poszt alatt többen is jelezték, hogy jó lenne, ha tényleg komolyan gondolnák a dolgot és piacra dobnák a kütyü működőképes verzióját. Nem is kellett sokáig várni, ugyanis a vállalat ma leleplezte a Cam Link Prót, ami tényleg négy HDMI bemenettel rendelkezik, és valószínűleg a többkamerás konfigurációt használók álma lesz majd.

Az újdonság – hasonlóan az Elgato belső rögzítőkártyáihoz – PCI Express interfészt használ, így elegendő sávszélességet biztosítva akár négy 4K30p, vagy QHD60p videófolyam rögzítéséhez, a négy bemenetet ráadásul a kompatibilis rögzítőszoftverek külön képrögzítő eszközként kezelik, vagyis nem vagyunk rákényszerítve az eszközhöz tartozó Multiview szoftver használatára. Természetesen a kártya nem csak fényképezőgépeket, hanem bármilyen, HDMI kimenettel ellátott eszközt kezel, így tabletünket, konzolunkat, vagy akár más számítógépeket is ráköthetünk, ez a tulajdonság pedig jelentősen megnöveli a lehetséges alkalmazási területek halmazát.

Az Elgato Cam Link Pro már rendelhető a gyártó webáruházából, illetve az Elgato partnereitől, vételára 2 év garanciával 350 euró.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés