Hirdetés

Corsair iCUE 7000X RGB számítógépház: türelemre tanít

Ismét egy Corsair terméket próbálhattunk ki megjelenés előtt, ráadásul a palettájuk egyik új csúcsmodelljét.

Külső

A Corsair még hivatalos bemutatása előtt elküldte nekünk legújabb gépházát (ahogy tette azt a 4000-es széria leleplezése előtt is), és bár az iCUE 7000X RGB számozásából – illetve a már a ház érkezése előtt átolvasgatott specifikációs táblázatból – sejtettük, hogy egy jó nagy behemóttal lesz dolgunk, a dobozra ragasztott „14 kg+” feliratú matrica láttán azért nyeltünk egyet. A ház bizony jó nehéz, és ezért nagymértékben felelős a három edzett üveg oldallap.


[+]

A bal oldal mellett a ház tetejét és elejét is üveg borítja, utóbbiakat viszont egyszerűen ki tudjuk pattintani a helyükről, míg az oldal eltávolításához már egy csavar oldására is szükségünk lesz, ez gátolja meg, hogy a méretes üveglap borulás esetén leessen az azt tartó két zsanérról. Az oldallap nem mágnesesen, hanem apró bütykök bepattintásával zárható be, és ugyanez igaz a vele átellenes, acélból készült, belül mágneses porszűrővel védett szellőzőráccsal ellátott oldallapra.

Hirdetés

[+]

Érdekes módon míg az átlátszó oldalt könnyedén lekaptuk a helyéről, addig a másikat már hiába próbáltuk felfelé feszegetni, csak nem akart lejönni, ami a későbbiekben megnehezítette a dolgokat, pedig a leírás szerint mindkettőnek egyszerűen le kéne csúsznia a zsanérokról.


[+]

A ház előlapját nem csak súlycsökkentési okokból érdemes eltávolítani, hanem így férhetünk hozzá a mögötte lapuló három darab, a ház fehér színéhez passzoló, 140 milliméteres SP RGB Elit ventilátorhoz, melyeket szintén egy jókora porszűrő véd a nem kívánt szennyeződésektől. A gyári ventilátorkvartett negyedik tagja a ház hátulján kapott helyet az alaplapi kivezetés, a 8 fektetett és 3 állított PCIe slot, a tápegység kivágása és egy felső szellőzőrács társaságában. A PCIe bővítőkártyahelyek elrendezéséből már sejthető, hogy a ház vertikálisan elhelyezett grafikus kártya kezelésére is képes, a 100 000 forint feletti csomagba viszont már nem fért bele az ehhez szükséges riser, azt magunknak kell beszereznünk.


[+]

Az eszköz tetejének kialakítása az elejéhez hasonló, annyi különbséggel, hogy itt az üveg – és a porszűrő – alatt nem lapulnak gyári ventilátorok, de az utólagos beszerelésre megvan a lehetőségünk, a következő oldalon található táblázatban részletezett feltételek mellett. Ide került még a 3,5 milliméteres kombó jacket, négy USB 3.0 Type-A és egy USB 3.1 Type-C csatlakozót felvonultató panel, valamint a bekapcsoló- és reset gomb.


[+]

A házat eldöntve láthatjuk, hogy a négy műanyag láb valójában két elem formájában van jelen, melyek között egy, a tápegységet védő kihúzható porszűrő és néhány vájat található – utóbbiak funkciójára a következő oldalon térünk ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés