Hirdetés

Pumpára szerelt kijelzővel újít a Corsair legújabb AIO hűtése esetében

A készre szerelt vízhűtések háromféle méretben érhetőek el, de a kijelzőt és a ventilátorokat külön is megkaphatjuk.

Az iCUE Elite Capellix széria után a Corsair új sorozatot indít a készre szerelt, zárt rendszerű vízhűtéseik között, az új modellek pedig az igen beszédes iCUE Elite LCD Display Liquid Cooler nevet kapták. Kicsit konkrétabban három, H100i, H150i és H170i jelzésű verzióról van szó, amelyek radiátoraik hosszán (240, 360, illetve 420 mm) kívül a rájuk szerelt ventilátorok méretét tekintve is eltérnek egymástól.


[+]

Mindhárom modell a Corsair új ML RGB Elite légkavaróit tudhatja magáénak, közülük a két kisebb verzió a széria 120, a legnagyobb pedig 140 milliméter átmérőjű tagjából kapott a radiátor méretétől függően két vagy három darabot. Az új ventilátorok mágneses levitációs elven működnek, ami az zajszint alacsonyan tartása (30,4, illetve 31,8 dB) mellett tartósságban is remekül szerepel, percenkénti fordulatszámuk pedig a PWM vezérlésnek köszönhetően 400 és 2000, valamint 400 és 1600 között változtatható. A 7 fehér színű lapát műanyag keretébe összesen nyolc darab ARGB LED került beépítésre, ezek tulajdonságait az iCUE szoftveren belül tudjuk konfigurálni, ehhez az AIO hűtők esetében a mellékelt iCUE Commander Core kontroller lesz segítségünkre, de a ventilátorokat külön is meg tudjuk vásárolni egy-, illetve háromdarabos csomagokban.


[+]

Az új, Intel LGA115x, LGA1700 és LGA2066, továbbá AMD Socket AM4 és sTRX4 foglalatokkal kompatibilis hűtők nem csak a színesen világító ventilátoraikkal hívják fel magukra a figyelmet, hanem a réz talppal és beépített vízpumpával ellátott CPU-blokkal is, amelyre díszítésként egy 24 ARGB LED-ből álló fénygyűrű és egy 2,1” képátlójú, 30 Hz-es, 600 nites IPS kijelző is került.

Persze az apró megjelenítőre nem csak fényjátékot vagy animált gifeket tudunk kitenni, hanem komponenseink aktuális kihasználtságát vagy hőmérsékletét is, de akit az ilyesmi érdekel, az nagy valószínűséggel célszoftverrel ellenőrzi az értékeket, a Corsair AIO-ját pedig inkább a látványos konfigurációk szerelmesei választják majd.


[+]

A gyártó ezt a kijelzőt egyébként önmagában is elérhetővé teszi, így az Elite Capellix hűtők tulajdonosai is „kijelzősíthetik” saját eszközüket, az upgrade kit pontos ára viszont – az új hűtők és ventilátorok árával együtt – sajnos még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés