Hirdetés

Corsair HS60 Haptic: ütős egy headset

A Corsair új fejhallgatójában egy rezgőmotor kelti életre a mély hangokat.

Corsair HS60 Haptic

Először járt szerkesztőségünkben Corsair márkájú gamer fejhallgató, ráadásul már a megjelenés előtt elküldték nekünk a tesztpéldányt, így a bejelentés napján már teszttel szolgálhatunk. Az átlagosnál izgatottabban vártuk cikkünk főszereplőjét, a HS60 Haptic headsetet, hiszen tudtuk, hogy egy speciális rezgőmotor is dolgozik benne, ami a mély hangokat jobban érezhetővé teszi, ezt pedig alig vártuk, hogy élőben is kipróbálhassuk. Természetesen ezzel kapcsolatban is megosztjuk majd tapasztalatainkat, előtte azonban jöjjenek a szokásos szempontok, vagyis a tartozékok és a külső bemutatása!


[+]

Tartozékok, külső

A Corsair-sárga és fekete színben pompázó doboz magán a fejhallgatón kívül túl sok mindent nem rejt, mindössze a lecsatlakoztatható, flexibilis szárral ellátott mikrofont, illetve a végére való szivacsot találjuk egy kis műanyag zacskóban – hordtáskát vagy adaptereket tehát nem kapunk.


[+]

Utóbbiak hiánya azért is lehet gond, mert a headset szövetborítású vezetékének végén egy USB csatlakozó fityeg, így kizárólag a számítógépes használat jöhet szóba, konzolhoz vagy mobil eszközhöz más periféria után kell néznünk.


[+]

A headset hangszórói kívülről terepmintás műanyag, illetve fémrácsos borítást kaptak, a fémhálók közepére pedig egy-egy, szintén fémből készült Corsair logó került. A vezeték a füles bal oldalába fut be, továbbá itt találjuk még a mikrofon helyét, illetve az ehhez tartozó némítógombot, valamint a Windows hangerejét szabályozó tárcsát. A jobb oldalra csupán egy kezelőszerv került, mellyel a haptic engine erejét tudjuk állítani, alatta pedig egy visszajelző LED-et találunk, ami fehéren világít, ha a rezgőmotor be van kapcsolva.

[+]

A két hangszórót alumíniumvázra rögzítették, melynek mérete mindkét oldalon nyolc fokozatban állítható, a fejpánton pedig fehér varrással ellátott műbőr párnázás gondoskodik a kényelemről.

[+]

A hangszórók szintén műbőr borítású párnákat kaptak, amire mi egy gamer fejhallgató esetében mindig csúnyán nézünk, hiszen rossz esetben akár kellemetlenül meleg is lehet (főleg nyáron), de passzív hangszigetelőképessége megkérdőjelezhetetlen.

Főbb paraméterek
Corsair HS60 Haptic
Kialakítás Zárt, over-ear
Hangszóró Neodímium, 50 mm
Frekvenciaátvitel 20 - 20 000 Hz
Impedancia 32 ohm
Érzékenység 111 dB
Kábel hossza 2 m
Tömeg 420 g
Csatlakozás USB Type-A
Tartozékok -
Extrák Levehető flexibilis mikrofon, szövetborítású kábel, beépített rezgőmotor, hangerőszabályzó és mikrofonnémító a házon
Gyártó honlapja www.corsair.com
Termék honlapja Még nincs
Fogyasztói ár 129,99 euró (kb. 48 000 forint)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés