Egy lépés az Oasis felé: haptikus mellény Dél-Koreából

A Ready Player One film által bemutatott VR-élmény szép lassan megvalósulni látszik a bHaptics új mellényeivel.

Hirdetés

Bizonyára senkinek nem kell bemutatni az eredetileg könyv formában megjelent, de 2018-ban filmes köntösbe öltöztetett Ready Player One világot, ahol a virtuális valóság kis túlzással fontosabbá vált, mint a való élet.

A sztoriban a VR szemüvegek és a minden irányba mozgó futópadok mellett haptikus kesztyűk és ruhák segítették hozzá a szereplőket a tökéletes VR-élmény eléréséhez, ezt pedig most a dél-koreai bHaptics vállalat új termékével akár mi is kipróbálhatjuk.


[+]

A gyártó hamarosan piacra dobja a TactSuit X40 és X16 mellényeket, melyekben modelltől függően összesen 40, illetve 16 darab ERM (Eccentric Rotating Mass) haptikus motor kapott helyet elöl és hátul. A motorokat 9800, illetve 4900 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával akár több, mint 22 órán keresztül, a csatlakoztatáshoz pedig szerencsére nincs szükség kábelekre, hiszen a mellények Bluetooth LE 4.0 kapcsolaton keresztül kommunikálnak számítógépünkkel.


[+]

A bemutatóvideó 50 játékhoz ígér natív támogatást, a sajtóközleményből pedig az is kiderül, hogy ez az 50 cím a SteamVR és Oculus Quest rendszereiben érhető el, de egy kis modolással olyan játékok is játszhatóak lesznek, mint a Half-Life: Alyx, a Skyrim VR, vagy a Fallout 4 VR.


[+]

A rendszer elméletileg 300 különböző haptikus minta „lejátszására” képes, a nem támogatott játékok, vagy mondjuk filmek esetében pedig a hangokat alakítja át rezgésekké (valószínűleg hasonló élményt adva, mint a Corsair HS60 Haptic, csak épp nem a fejünkön, hanem a mellkasunkon), ehhez azonban már szükségünk lesz egy jack kábel csatlakoztatására.

A bHaptics TactSuit X40 és X16 már egyaránt előrendelhető, áruk 500, illetve 300 dollár körül alakul.

Előzmények

Hirdetés