Hirdetés

Corsair HS80 RGB Wireless: headset játékra, mozira

A gyártó új fülese Dolby Atmos támogatást és PC mellett PlayStation-kompatibilitást is kínál.

Bevezető, dizájn, belső

Új, vezeték nélküli fülhallgatóval szeretné meghódítani a játékosokat a Corsair: a HS80 RGB egyértelműen felsőkategóriás termék, melyet a csúcsmodell (60 000 forint feletti árazású) Virtuoso és a 37 000 forintos a VOID RGB Wireless közé pozicionáltak 150 eurós ajánlott árával. A hívószavak között természetesen szerepel az RGB, adott a VOID-nál jobb hangminőséget és a több eszköz-egy dongle működést ígérő Slipstream technológia, továbbá kapunk egy teljes értékű Dolby Atmos licencet is, filmek és kompatibilis játékok esetében tehát jobb minőségű térhangzásra számíthatunk. Ez utóbbival kapcsolatban azért kisbetűvel ott a megjegyzés: a PC-vel, Mackel, illetve PS4/5 konzolokkal használható HS80 RGB Wireless ezen tulajdonsága csak PC-n élvezhető.

Hirdetés

Külső

Bár a HS széria tagja, a HS80 RGB tervezésekor ránézésre inkább a VOID-ból indultak ki a mérnökök, mintsem mondjuk a HS70-ből, legalábbis a hangszóróházak formája egyértelműen erre utal, igaz, az eredmény valamivel „lágyabb” lett, nem annyira futurisztikus. A burkolat alapvetően letisztult, szimpla, selyemfényű alumíniumborítással, melyet egyedül csak az RGB világítást is rejtő céglogó díszít. A kezelőszervek és a mikrofon egyaránt a bal oldalra került, ez utóbbi egy fel- és lehajtható, száj elé görbíthető rúdon foglal helyet, kikapcsolásához elegendő felhajtani. Ezen rész állapotáról a tulajdonképpeni hangérzékelő egység melletti világító gyűrű informál: ha ki van kapcsolva, vörösen, ha be van kapcsolva, fehéren világít (ez szoftverből kikapcsolható).

A kezelőszervek sora mindössze két egységet tartalmaz: egy végtelenített, kellemesen, profin „kattanó” görgőt és egy ki-/bekapcsológombot kapunk. A görgőt nemcsak tekerni lehet, de be is nyomható, ezzel az EQ beállítások között tudunk váltogatni.


[+]

Ami a fejpántot illeti, ez dupla szíjas megoldást kapott, tehát fejünkkel alapértelmezésben egy vékonyabb, puhább rész érintkezik. Ennek hosszát kétoldali tépőzárakkal tudjuk szabályozni, az egész kivitel igényes, a végeredmény pedig kényelmesnek is mondható, még ha beállítása nem is olyan egyszerű, mint a megszokott, kihúzható verzióé.


[+]

A fülpárnák szellőző plüss szövettel, és nem (mű)bőrrel burkoltak, ami jó, mert így valamivel jobb a hosszabb távú komfort, különösen akkor, ha azok közé tartozunk, akiknek hajlamos a füle „beleizzadni” a teljesen zárt fejhallgatókba. Persze ez a zajszűrés hatásfokát gyengíti, a külső hangok jobban beszűrődnek, aki például egy igazán hangos gamer notebook előtt ülve használja, lehet, hogy kevésbé fog örülni ennek a megoldásnak.


[+]

Szemüvegesek számára jó hír, hogy a Corsair HS80 RGB számukra is kényelmes, több óra után sem nyomta sem a fejünket, sem a fülünket a szemüveg szára. A hangszóróházak egyébként 90 fokban el is fordíthatók, így a headset kevesebb helyet foglal az asztalon vagy a táskánkban. Ugyanakkor jobban összecsukni nem tudjuk, és a dobozban található kiegészítők közül (melyek listája igazából kimerül a vezeték nélküli adapterben és az USB kábelben) hiányzik a táska/szütyő, jelezve, hogy a Corsair bizony nem hordozható eszköznek szánta ezt a termékét.


[+]

Belső

Ötven milliméteres neodímium mágnessel dolgozó meghajtók, zárt kagylók, 20 Hz-től 40 kHz-ig tartó frekvenciaátvitel – papíron nem hangzik rosszul a HS80 RGB Wireless tudása; a következő oldalon kiderítjük, fülünk mit szól hozzá!

Főbb paraméterek
Corsair HS80 RGB Wireless
Kialakítás Zárt, over-ear
Hangszóró Neodímium, 50 mm
Frekvenciaátvitel 20 - 40 000 Hz
Impedancia 32 ohm
Érzékenység 116 dB
Kábel hossza 1,9 m
Tömeg 362 g
Csatlakozás USB, Slipstream Wireless
Tartozékok Vezeték nélküli adapter
Extrák Flexibilis mikrofon, szövetborítású kábel, RGB világítás, Dolby Atmos
Gyártó honlapja www.corsair.com
Termék honlapja HS80 RGB Wireless
Fogyasztói ár 150 euró

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés