Hirdetés

Corsair HS60 Haptic: ütős egy headset

A Corsair új fejhallgatójában egy rezgőmotor kelti életre a mély hangokat.

Hangminőség, értékelés

Az 50 mm átmérőjű driverek dinamikatartományának szokás szerint a 20 – 20 000 Hz-et adta meg a gyártó, így papíron nem megállapítható, hogy mire képes, gyakorlatban azonban meglepően jól szólnak a hangszórók. A legtöbb, játékra tervezett headsethez képest egyáltalán nincsenek túltolva a mélyek, hiszen, ha akarjuk, felerősíthetjük őket a rezgőmotorral, és még ha ez nem is konkrétan a hangzást befolyásolja, érzésre talán jobb is, mintha a hangszín módosulna, hiszen kevésbé vesznek el a közepes és magas részletek. Utóbbiak egyébként egész jól elkülönülnek egymástól, és bár nem cserélnénk le a zenehallgatásra használt Audio Technica ATH-M40x fejhallgatónkat, a tesztidőszak alatt nem cserélgettük a kettőt, ugyanis tesztalanyunkkal is – egy gamer headsethez képest – egész jó zenei élményben részesültünk.


[+]

A lecsatlakoztatható mikrofon minőségét szintén jónak tartjuk, hangunkat tisztán és érthetően hallották csapattársaink, nem érkezett rá panasz, de természetesen mi is visszahallgattuk magunkat és elégedettek lennénk, ha minden, véletlenszerűen hozzánk csapódó játékos legalább ilyen mikrofonnal rendelkezne. Ugyan zajszűrősként állítja be a gyártó, mi mégis kihallottuk a gépünk zúgását a háttérben, mely nagyjából tőlünk 1,5 méterre, az asztal lábai mellett helyezkedik el, de ez egyáltalán nem volt zavaró, inkább csak akkor hallható, ha épp nem beszélünk – a Discord hangérzékelését például már nem aktiválja.

Hirdetés

Értékelés

A HS60 Haptic rezgőmotorjáról ugyan nem állítjuk, hogy megváltja a világot, de játék közben azért mégis mindig bekapcsolva hagytuk, mert tényleg hozzáad az élményhez, hogy érezzük is a hangokat; ha csak a hangszóróból kellene kinyerni ilyen erőt, bizonyára a hangtartomány többi része már nem maradt volna ilyen jó. Maga a fejhallgató, mint hardver is elnyerte tetszésünket, minőségre és hangzásra is elégedettek voltunk vele, ám ha jól sejtjük, a közel feleennyibe kerülő HS60 Pro a rezgőmotort leszámítva tudja ugyanezt, ráadásul ott az USB mellett jack csatlakozót is kapunk, és a virtuális térhangzás is a repertoár részét képezi.


[+]

A HS60 Haptic 48 000 forint körüli árát kicsit soknak érezzük, amikor 26 000 forintért kapható itthon a HS60 Pro is, bár igaz, hogy nem is vagyunk oda a kifejezetten erős mély hangokért. Tudjuk azonban, hogy sok gamer viszont igen, és kifejezetten ilyen hangzású fejhallgatót keres, ha tehát hajlandó ezért kifizetni a komoly felárat, biztosan nagy élményben lesz része játék közben, hiszen nekünk is tetszett, amit hallottunk – pontosabban amit éreztünk.


Corsair HS60 Haptic headset

SidCorKy

A Corsair HS60 Haptic fejhallgatót a Corsair bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés