Hirdetés

2018. december 17., hétfő

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

Be quiet! Dark Base 700 – sokoldalúság miditorony méretben

A gigantikus Dark Base 900 kisebb testvérének tervezésekor tényleg igyekeztek mindenre gondolni.

Szerelhetőség

Tesztünk során a Dark Base 700-ba MSI X370 Xpower Gaming Titanium alaplap, Ryzen 7 1800X processzor, 250 GB-os Intel 510 SSD, WD Blue 2 TB-os HDD, illetve GeForce GTX Titan videokártya került egy be quiet! Pure Power 10 tápegység támogatásával, míg a hűtésről a Fractal Design Celsius 360 kompakt vízhűtés gondoskodott. Az enyhén szólva eklektikus válogatás mögött az áll, hogy olyan hardverelemeket kerestünk, amelyek kinézetüknél fogva jól megmutatják a Dark Base 700 szerelhetőségét.

Ami az általános tapasztalatokat illeti, azok abszolút pozitívak: az igényes és masszív kivitelnek köszönhetően a szerelés során nem ütköztünk semmilyen problémába, nem volt szükség feszegetésre, erőszakra, minden egyből a helyére került, minden csavart könnyen be tudtunk hajtani.


[+]

A rendelkezésre álló hely tekintetében sem voltak gondok, a kábeleket könnyű elvezetni, a gumiszegéllyel lezárt nyílások is a megfelelő helyeken vannak, de nagy segítségnek bizonyultak az alaplapi tálca alatt és felett található „rések” is, melyeken a vékonyabb kábelek pont átvezethetőek.


[+]

Kábelezés szempontjából is jó munkát végeztek a be quiet! mérnökei, az alaplapi tálca mögött bőven akad hely ugyanis mindennek, és elég rögzítőszemet alakítottak ki.


[+]

Ahol viszont egyértelműen kompromisszumokat kell kötnünk, az a szellőzés kialakítása: ahogy már említettük, felül, bár valóban van elég hely három 120/140 mm-es ventilátornak vagy egy 360 mm-es radiátornak, arra már nincs, hogy az ezek által szállított meleg levegő maradéktalanul a külső környezetbe jusson. Leginkább vízhűtésnél fordulhat elő könnyen, hogy körkörös áramlás alakul ki a radiátor előlaphoz közelebb eső végénél, rontva a hatékonyságot. Éppen ezért ide legfeljebb egy darab ventilátort érdemes telepíteni, amennyire csak lehet, a hátsó rész felé tolva.


[+]


[+]

Vízhűtés esetén sokkal több az értelme az előlap mögött rendelkezésre álló hely kihasználásának. Itt akár 35 mm vastag ventilátorokat és 30 mm vastag radiátort is elhelyezhetünk úgy, hogy még mindig marad hely a HDD-fiókoknak. Az összeszerelés után következett a kábelek elrendezése, amely a tálca alja és az oldalfal között rendelkezésre álló, körülbelül 28 mm-nyi helynek köszönhetően könnyen megoldható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.