Computex 2018: ráncfelvarrások a be quiet!-nél

A német cég a Silent Base 600-on, a Silent Base 800-on és a csúcsmodell Dark Base 900-on is csiszolgatott.

Hirdetés

Három új házzal készül a közeli jövőben piacra lépni a be quiet!: a Silent Base 601, a Silent Base 801, illetve a Dark Base 900 v2 esetében inkább csak ráncfelvarrásról beszélhetünk az elődökhöz képest, de az új megoldások nagy része azért örömteli, annál is inkább, mert látszik rajtuk, hogy a cégnél jobbára odafigyeltek a felhasználók igényeire.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az új hármasból a legkisebb a Silent Base 601, amelynek kiállított darabja már egy végleges modell – ezt csak azért hangsúlyoznánk, mert a 801 esetében még nincs így, tehát ott még számíthatunk apróbb változásokra a boltba kerülés előtt. Ami az újdonságokat illeti, mint látható, az előlapot némileg átalakították, a portokat és a gombokat felköltöztették a tetőre, a tulajdonképpeni előlapot pedig egyetlen mozdulattal felfelé tolva tudjuk már leszerelni, ha például szeretnénk kiporszívózni a mögötte található porszűrőt. A csatlakozók közül az egyik 2.0 sebességű USB portról is le kell mondanunk, helyette viszont egy háromállású kapcsolót kapunk, ami a beépített ventilátorvezérlőhöz kapcsolódik. Ez utóbbi a Dark Base 700-ba épített modell egyszerűsített változata, Silent/Performance üzemmódok közötti váltás nélkül.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A ház oldalai (fém- illetve edzett üveg változat is lesz) csavarok nélkül, gombok benyomásával nyithatók. A fém oldallapok 10 mm vastagságú hang- és rezgésszigetelést kaptak, és a csendesség érdekében az előlap oldalain látható szellőzőkön bejutó levegőnek két 90 fokos kanyaron kell áthaladnia – így a hanghullámok számára itt nincs közvetlen kijutási lehetőség.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A ház belsejében a legnagyobb változás, hogy kétkamrás kivitelű lett, és a felépítése általánosságban is hasonlít a Dark Base 700-ra, a külön beszerelhető HDD-fiókokkal. A dobozban egyébként egy ilyen fiók lapul majd, emellett pedig a tápegység kamrájában találunk majd még egy dupla magasságú helyet a merevlemezek számára. Az SSD-k esetében egy dupla és egy szimpla foglalat került az alaplapi tálca hátoldalára.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Még két, a Dark Base 700-ról ismerős elem köszön vissza a Silent Base 601-ben: az egyik a tápalagutat takaró lemez elejéről kipattintható műanyag elemek, amelyekkel a vízhűtésnek csinálhatunk például helyet, illetve a szintén a hűtés beszerelését megkönnyítő kihúzható tálca felül, amely ráadásul itt nem a ház anyagából kiképzett, hanem külön műanyag síneken csúszik.

A Silent Base 801 alapvetően a 601 nagyobb méretű testvére lesz, de azért a magasságon túl lesznek más különbségek is: egyrészt itt a tápegységet takaró lemez sokkal több elemből áll, így modulárisan bontható, másrészt az alaplapi tálca is mozgatható kialakítású.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az új csúcsmodellként a portfólióba kerülő Dark Base 900 v2 esetében a legfontosabb, külsőleg felfedezhető újdonság, hogy a felső csatlakozósorban a két USB 3.0 mellett egy USB 3.1 Gen 2 kompatibilis Type-C konnektort és egy nagyobb teljesítmény leadására képes, de csak töltésre használható Type-A konnektort találunk még, illetve a reset gomb helyére a világítás vezérlője került.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az előlapot kinyitva láthatjuk a ventilátorvezérlő csúszkáját – ez a ventilátorvezérlő használható például arra, hogy az alaplapi PWM jelek függvényében vezérelje a háromtűs, DC-vezérelt ventilátorokat is. Belül is történek kozmetikázások – például a tápegységet takaró lemez közepén kialakítottak egy plusz helyet 2,5”-es SSD-knek.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ami a legfontosabbakat illeti: a Silent Base 601 és 801 a harmadik, illetve negyedik negyedévben várható, az árazás 119/139 euró lesz ablak nélküli, és 129/149 euró edzett üveges változatban. A Dark Base 900 v2 júliusban a boltokba kerülhet, ennek ára 269 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés