Computex 2017: új tápok, hűtők és egy ház a be quiet! standján

Visszafogott, de értelmes újításokkal és újdonságokkal találkoztunk.

A német be quiet! úgymond a kirakatba helyezte az újdonságait, ugyanis a standjukon sok termék volt, de egy helyre csoportosították azt a néhány újdonságot, amit a Computexre tartogattak.


[+]

Ezek közül az első a Straight Power tápcsalád legújabb, 11-es számozást viselő tagja, ami főként belül újult meg. Ez alatt értendő, hogy a moduláris tápon a belső kábelezést a DC oldalon teljesen megszüntették, így a letisztultabb belső szellőztetése egyszerűbb, hatékonyabb, azaz csendesebb is egyben. Már ez a változtatás is sugallja, hogy az elektronika teljesen új, és igyekeztek most is a minőségi alkatrészekre fektetni a hangsúlyt (japán és szilárdelektrolit kondenzátorok, stb.), hiszen a prémium kategóriába eső tápról beszélünk.


[+]

A 135 milliméteres Silent Wings 3 ventilátor és 80 Plus Gold besorolás nem változott, viszont az új belső erősebb, ami azt jelenti, hogy Straight Power 10 család 400, 500, 600, 700 és 800 wattos modelljeihez képest a Straight Power 11 tagjai 50 wattal nagyobb terhelhetőséggel bírnak, illetve újdonságként a kilowattos modell is megjelent a sorban.

Balra a Straight Power 11, jobbra a Straight Power 10 Balra a Straight Power 11, jobbra a Straight Power 10
Balra a Straight Power 11, jobbra a Straight Power 10 [+]

A Straight Power 11 megjelenése októberben esedékes, a Straight Power 10 CM modellek árfekvésében, 5 év garanciával.

Szintén táp téma, az SFX L Power is új modell, az SFX Power 2 hosszított változatának tűnik, nagyobb, 120 milliméter átmérőjű ventilátorral és szintén nagyobb, 500-600 wattos energialeadással, ám meg kell jegyeznünk, hogy 80 Plus Bronze helyett ez a család 80 Plus Gold hatásfok minősítéssel rendelkezik és a kábelezés tekintetében is teljesen moduláris.


[+]

Az SFX L Power augusztus folyamán érkezik teljesítménytől függően 109 és 129 eurós áron.

Következő megálló az alaplapra merőlegesen dolgozó Shadow Rock TF2 processzorhűtő, ami a kínálatban már nem szereplő Shadow Rock TF, avagy topflow újabb kiadása, természetesen univerzális kiadásban, azaz minden ma használt foglalatra felrakható (Socket AM4-re is értelemszerűen). A korábbi modellhez képest első látásra talán nem sok újdonságot lehet felfedezni, pláne, hogy papíron maradt a 160 wattos TDP, de alaposan áttervezték a bordát, egyrészt ez alacsonyabb, 112 milliméteres összmagasság társul (ventilátorral együtt), ami 14 milliméter spórolás, illetve a talp és a fő hőleadó bordák lamellákon keresztül összeköttetésben vannak, ezáltal javul a hőcsere.


[+]

Viszonylag hamar, szinte a Computex után azonnal elérhető lesz ez a hűtő, az ára pedig 60 euró.

Maradva még egy picit a hűtő vonalon: a Silent Loop kompakt vízhűtést már mindenki ismeri, hiszen mi is teszteltük, és a gyártó nem is tervez változtatást, csupán bővíti a kínálatot egy 360 milliméteres modellel, amire értelemszerűen három ventilátor kerül fel. Ez is nagyon hamar, már június végén a boltokba kerül, méghozzá 159 euróért.


[+]

Végül a Dark Base Pro 900 White Edition házat láthattuk, ami egy limitált kiadás lesz, mindössze kétezer - egyedileg számozott darab készül belőle. Mivel ezt a házat is ismerheti már mindenki a tesztünkből, ezért nem mutatnánk be újra, a mostani modell mindössze annyiban új, hogy fehér fényezést kapott. A megjelenés szeptember vége, az ára pedig 269 euró.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés