Hirdetés

2019. május 23., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

Be quiet! Dark Base 700 – sokoldalúság miditorony méretben

A gigantikus Dark Base 900 kisebb testvérének tervezésekor tényleg igyekeztek mindenre gondolni.

Bevezető és külső

Hosszú ideje trónol már magányosan a Dark Base 900 a be quiet! számítógép-portfóliójának tetején, ezért is fogadtuk kitörő örömmel, amikor kiderült, Dark Base 700 néven egy kevésbé szürreális méretű és remélhetőleg árú testvért kap a Pro változatban általunk is tesztelt óriás. Az először csak a Twitteren közzétett kedvcsináló videó után végre megérkezett hozzánk fizikai valójában is az új gépház, amelyet azonnal fel is állítottunk a tesztasztalra.

Hirdetés

Külső

Míg a Dark Base 900 esetében már önmagában a méret is magához vonzotta a szemet, a 700-as változat sokkal visszafogottabb hatást kelt, az 519 x 544 x 241 mm-es dimenziókkal rendelkező háznál tulajdonképpen csak a szélessége az, ami kiemeli a nagy átlagból. A vonalvezetést illetően felismerhető a közeli rokonság, egészen minimális dolgokat módosítottak csak – például az első lábazat immár nem kettő, hanem egy nagy egységből áll, az oldalakon végigvonuló színes csík helyett pedig egy rövidebb, az első lábakat is körülölelő, RGB LED-ekkel megvalósított sávot kapunk. A szűkebb tér okán a rácsos elemek száma és mérete is csökkent – például az oldallapok alatt és felett már nincsenek ilyen betétek, hogy csak egy példát említsünk –, ami utal arra is, hogy a szellőzésben kompromisszumot kell kötni.


[+]

Körbejárva a házat az első, ami fel fog tűnni, a bal oldali oldalfal szerepét betöltő, 4 mm-es edzett üveglap, amely tökéletes betekintést enged a gép belsejébe. Ezt a lapot négy, kézzel oldható és gumialátéttel „üvegbaráttá” tett csavar tartja a helyén. Ezzel szemben a jobb oldalon hagyományos oldallapot találunk, amelyet a megszokott módon, oldalról csúsztathatunk a helyére, rögzítéséről pedig két csavar gondoskodik, amelyek kioldva sem vesznek el, köszönhetően a rájuk szorított rögzítőgyűrűknek. Ez a lap selyemfényű, belül pedig rezgéscsillapító panel került rá.


[+]

Az előlap és a tető a Dark Base 900-hoz hasonló szálcsiszolt alumínium, a tető esetében fontos különbség, hogy hátul néhány nyílás igyekszik a szellőzésben segíteni. Az előlap, ellentétben a nagyobb testvérnél látott megoldással, nem egy zsanéros ajtó, hanem egy kipattintható lemez, így férünk hozzá az első és alsó porszűrőkhöz, és innen tudjuk beszerelni az előlap mögé rejthető ventilátorokat.

Az előlapot és a tetőt összekötő részen találjuk a csatlakozókat, amelyek között két USB 3.1 Type-A és egy USB 3.1 Type-C konnektor található a megszokott hangcsatlakozók mellett. Gombokból a Power és Reset mellett a beépített RGB világítás vezérlését, illetve a ventilátorszabályzó négyfokozatú kapcsolóját is itt helyezték el.


[+]

Végezetül a gép hátoldalán a megszokott nyílásokat, bővítőkártya-helyeket találjuk. Az előbbi egy 120 vagy 140 mm-es ventilátort fogadni képes szellőzőt is tartalmaz, míg az utóbbiaknál függőlegesen beépíthető VGA kártyákra is felkészítették a házat, ami a nagyobb testvérről bizony hiányzik, igaz, a rögzítéshez szükséges összes hardvert azért nem kapjuk meg. Alul komolyabbak a változások, a Dark Base 900-hoz képest itt nem egy tömör lemezt, hanem jól szellőző rácsot találunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.