Hirdetés

2018. december 17., hétfő

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Ház/Táp rovat

Be quiet! Dark Base 700 – sokoldalúság miditorony méretben

A gigantikus Dark Base 900 kisebb testvérének tervezésekor tényleg igyekeztek mindenre gondolni.

Használat, értékelés

Használat közben

Szokás szerint kipróbáltuk a ház hő- és hangszigetelő képességeit is. Ahogy számítani lehetett rá, a kettő közötti egyensúly ezúttal is inkább az utóbbi felé tolódott el: a gépház belsejébe helyezett, 67,7 dB(A) hangerővel dolgozó zajgenerátorunk hangjából kívülre csak 60,4 dB(A)-nak megfelelő szint jutott, és ez is érezhetően a ház hátsó oldala, tehát a szellőzőnyílások felől érkezett fülünkbe. A megfelelő légáramlás biztosítása ugyanakkor nem a legegyszerűbb, és mindenképpen két külön rendszerben érdemes gondolkodni: egyrészt muszáj megoldani az alsó, tápegységet tartalmazó kamra átszellőztetését egy alulra vagy elölre, lentre beépített ventilátorral, másrészt gondoskodni kell a felső térben is a friss levegőről – itt célszerű az előlapot felhasználni a légbevitelre.

Értékelés

A Dark Base 700 szinte minden téren hozta azt, amit elvártunk tőle: elsőosztályú kivitelezés, igényes anyagok és remek variálhatóság jellemzi, méltó tagja tehát a Dark Base sorozatnak. Előny, hogy a kisebb méret miatt könnyebb elhelyezni például az asztalunk alatt, és örültünk annak is, hogy a mérnökök nem egyszerűen csak átalakították a több mint egyéves DB900-at, hanem a kor igényeire is átszabták, azaz kapunk USB Type-C konnektort (igaz, ezért cserébe elvesztünk két Type-A-t), míg az optikai tuningot a vezérelhető LED világítás és a függőleges kártyabeépítést lehetővé tévő megoldás segíti.


[+]

Kiváló munkát végzett a be quiet! a Dark Base 900 különlegességeinek átültetésében is, a kivehető, tesztpadként használható vagy megfordítható alaplapi tálcát is megkapjuk, igaz, a magassági állításról itt hely hiányában le kell mondanunk. Újdonság, és a kisebb méret miatt optikailag mindenképpen előnyös a kétkamrás kialakítás, amelyet szintén nagyon ügyesen oldottak meg. Az egyetlen hely, ahol kritika érheti a házat, az említett tetőlap alatti tér: a kihúzható fiók ugyan jó ötlet, de jobb lett volna valami olyan megoldás, amely az ide szerelt ventilátorok levegőjét rögtön a szabadba tereli, megakadályozva a köráramlás kialakulását. Ezt leszámítva azonban nekünk kifejezetten tetszett a ház, jó választásnak tartjuk egy felső- vagy csúcskategóriás, csendes konfiguráció összerakásához.


[+]

Mint nagyobb testvérénél, a Dark Base 700-nál is az ár az ajánlat gyenge pontja: a gyártó által megszabott ajánlott végfelhasználói ár 189 euró, azaz körülbelül 60 000 forint – ezzel pedig a „sima”, üveglap és Qi töltő nélküli Dark Base 900, illetve a minden jóval felszerelt Dark Base 900 Pro közé érkezik árban, amit mi kissé soknak tartunk, inkább a "sima" Dark Base 900 árszintjére, de még inkább egy kicsivel az alá vártuk.


be quiet! Dark Base 700

Wombath

A be quiet! Dark Base 700 házat a be quiet! bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.