Hirdetés

Be Quiet! Dark Base Pro 900 szupertorony

A hatalmas ház belseje meglepően sokoldalúan akakítható, és temérdek extrával szerelték fel.

Külső

Az idei Computexen a német Be Quiet! standjának főszereplője a Dark Base 900 ház volt. A kevesebb mint két éve bemutatott Silent Base 800 és az általunk is tesztelt Silent Base 600 után a most piacra lépő Dark Base 900 még csak a harmadik próbálkozásuk ezen a területen, de meg kell hagyni, nagyon jó irányba indultak el.

Hirdetés

A hatalmas dobozból egy közel 60 centiméter magas és majdnem ilyen mély óriás bukkant elő. Elődeihez hasonlóan egyszerű vonalvezetést szabtak neki, de azért nem annyira minimalista, mint mondjuk egy Fractal Design ház. Alapvetően kétféle Dark Base 900 létezik, sima és Pro verzió, utóbbit Qi telefontöltővel, edzett üveg oldallappal és LED világítással látták el. Nálunk a Pro változat narancssárga betétes, mondhatni leghivalkodóbb verziója járt, de létezik még ezüstszürke betétes és teljesen fekete verzió is.

A ház homlokzatát hatalmas, fémmel bevont ajtó uralja, aminek nyitási iránya megfordítható. Belülről hangszigetelő anyaggal töltötték ki, mögötte pedig sok érdekesség rejtőzik. Legfelül a beépített ventilátorszabályzó csúszkája látható, a mellette lévő gombbal kapcsolgatható a LED világítás fényének színe. Alatta két 5,25-ös állás következik, majd az alsó részt két, 140 mm-es, jófajta Silent Wings 3 ventilátor tölti ki, természetesen porszűrővel. Felmerül a kérdés, hogy honnan kapnak levegőt ezek az első ventilátorok? A homlokzati panel oldalsó részén van egy sor nyílás, melyek talán lehetnének valamivel nagyobbak is.

Jó alaposan megrakták csatlakozókkal a ház tetejének felső részén kialakított panelt. Négy USB kapu sorakozik itt, amiből kettő USB 3.0-s, van hang ki- és bemenet, a bekapcsológomb mellől pedig nem felejtették le a kis resetet és a merevlemez működését jelző LED-et. A Dark Base Pro 900 egyik érdekes extrája a ház tetejébe épített Qi vezeték nélküli töltő, amit a tető első részén, a csatlakozók közelében alakítottak ki; ma már egyre több telefon támogatja. A tető egyébként a homlokzathoz hasonlóan egy bonyolult műanyag elem, kívülről fémréteggel burkolva. Felül csak hátul, egy kisebb részen van szellőzőrács, az előlaphoz hasonlóan oldalsó nyílásokon át szellőzik.

Hátul is akadnak szokatlan érdekességek a Be Quiet! óriásán. Itt látszik legmarkánsabban komoly, 24,3 centiméteres szélessége, a bővítőkártyák fölött hatalmas a tér, az alaplap csatlakozópanelje fölé pedig 14 centiméteres ventilátor fért el. A legérdekesebb a táp körüli, alsó rész, ami úgy néz ki, mintha már lenne benne táp, van főkapcsoló és csatlakozó a vezetéknek. Ez valójában egy előre elkészített foglalat, az áramforrást beljebb kell rögzíteni.

A frontot és a tetőt látva talán nem meglepő, hogy a fenéklemez is egy nagy, fémmel burkolt műanyg elem, csak a hátsó részén van néhány nyílás. Ezúttal is oldalról oldották meg a levegőzést, a talpakat pedig akár le is lehet szerelni. Az egész alsó rész alatt egy hatalmas porszűrő rács nyújtózik, amit elölről, az ajtót kinyitva lehet kihúzni, amikor tisztításra kerül a sor.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés