Hirdetés

Asus VivoBook Pro, a sokoldalú multimédiás

Hirdetés

Minőségi külső

Nemrégiben érkezett meg a hazai piacra az Asus legújabb, felső kategóriás, multimédiás notebookja, amit hagyományosan az N családba sorolnak, viszont az új divat szerint egyedi nevet kapott, így az N552-est VivoBook Prónak hívják. A termékvonal alapfilozófiája nem sokat változott az elmúlt évek alatt; minőségi anyagokból, kellő gondossággal összerakott, komoly hardverrel felszerelt modellről van szó, aminek elsődleges célja a multimédiás tartalmak megfelelő tálalása. Nyilván internetezni is lehet vele, grafikus alrendszere pedig elég erős a játékokhoz is, annyira, hogy akár gamer gépnek is elmenne.

Fedelét középszürke fémből szabták, rajta a körkörös szálcsiszolás visszatérő motívum az Asus gépeinél, ami egyedi, szerintünk mutatós és egész jól ellenáll az ujjlenyomatoknak. Egybeszabott, kifejezetten szépen forduló zsanérra tették, melyen a vaskos felső rész a 15,6 hüvelykes képernyővel egy kézzel is felnyitható. Mai szemmel nézve elég testes darab az Asus N552, majdnem három centiméter vastag, súlya meghaladja a két és fél kilogrammot. Mi ennek alapvetően azért örülünk, mert így legalább elfér benne a normális billentyűzet, az optikai megható és a tisztességes hűtés.

Belül szintén fém fogadja a látogatót, bár világosabb árnyalatban és szálcsiszolás nélkül. A billentyűzetbe is belenyúló, koncentrikus körökbe rendezett pontokból álló mintával találkoztunk már a korábbi N-es Asusoknál, de aki még nem látott ilyet, azt biztosan elkápráztatja legalább pár pillanatra. Kár, hogy ezután azonnal feltűnik, hogy a Bang & Olufsenhez tartozó ICEpower támogatásával készített hangszórók nem a körök közepén, hanem kissé sután, fölfelé eltolva helyezkednek el. Mondjuk ez is jobb az alsó hangszórónyílásnál.

Beletelt némi időbe, míg megtaláltuk a laptop bekapcsológombját, ezt szépen elrejtették a fém színét követő billentyűzet jobb felső sarkába. A hatalmas, fém csuklótámaszban kicsinek tűnik az egyébként átlagos méretű topuchpad. A szellőzőnyílással kapcsolatban viszont fel sem merülhet, hogy apró lenne; talán a korábbi modellekből tanulva nem rejtették a zsanér tövébe, hanem az egyik vaskos oldalfalnak teszi ki közel a felét. Úgy próbáltak vizuálisan csökkenteni a notebook testességén, hogy oldalának alsó részét sötét műanyagból készítették és befelé szűkítették – szerintünk elég jól be is jött ez a trükk.

Rendben van a VivoBook Pro csatlakozókínálata, a három USB 3.0 port mellé tettek egy USB 3.1 Type-C-t is, a kép pedig HDMI-n és mini DisplayPorton küldhető ki. Szerencsére a Gigabit Ethernet csatlakozót sem spórolták le, bár kissé szerencsétlen a helye a bal oldal elején. Van optikai meghajtó, ami DVD-író vagy Blu-Ray egység lehet. A fenéklemez elején csak egy vékony szervizfedél látható, itt a 2,5 hüvelykes meghajtóhelyhez és a két memóriamodulhoz férhetünk hozzá, viszont az akku, az M.2-es SSD-hely és a többi komponens eléréséhez alaposabban meg kell bontani a gépházat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés