A csendes ASUS Transformer Book T302

Csinos, Core m-es és passzív hűtésű az Asus legújabb 12,5 hüvelyes, felsőkategóriás tablet-notebookja.

Megjelenés

Igaz, nem olyan lendülettel, mint néhány éve, de továbbra is pörög a tabletpiac. Egyik keresett ága a nagy és komoly teljesítményű modelleké, amelyek egyes felhasználóknál akár a notebookot is kiválthatják. Ebben a kategóriában, a Microsoft Surface Pro 4 vagy Dell XPS 12 ellen indul versenybe az Asus Transformer Book T302-es modellje, ami szerintünk inkább a karcsú és csinos, prémium szegmensbe szánt T300 Chi, és nem a sima T300-as utódja.

Mindössze 8 mm vastag, burkolata pedig fémből készült, így nagy mérete és 750 grammos súlya ellenére is légiesnek tűnik. Nagyon örültünk, hogy a körbefutó díszbetét végre nem olcsó hatású, csillogós kivitelű, hanem matt. Kijelzője 16:9 oldalarányú, ezért 12,5 hüvelykes méretben már elég furán hat a tablet, 3:2 vagy esetleg 4:3 az esetek többségében jobb lenne, csak hát ugye ott vannak a filmek. Az IPS panel felbontása 1920x1080 vagy 2560x1440 pixel, utóbbi Windows 10-hez bőven sok is, de a kor megköveteli ezt a tételt a specifikációs listán.

A tablet csatlakozókínálatában két Type-C formátumú USB 3.1 kapué a főszerep. Ezekre különböző perifériák, akár 4K felbontású kijelző is akasztható, és az egyik Thunderbolt 3.0 kompatibilis, a másikkal a készülék tölthető is, így nincs is más csatlakozóra szükség egy hangkimeneten túl. Az alsó perem egyik végére került a microSD kártyaolvasó, a hátlapi kamerát pedig jó érzékkel lehagyták, nekünk nem fog hiányozni. A mobilinternet beszerelésének lehetősége viszont annál inkább.

Mivel kettő az egyben, vagyis convertible eszközről van szó, kapunk hozzá billentyűzetes dokkolót, ami klasszikus, Asus-féle bölcsőszerű megoldással kapcsolódik a tablethez. A rögzítésről mágnes gondoskodik, de a könnyebb mozgatás érdekében két fémlemez is benyúlik a bölcsőből a tablet alsó élébe. A dokkoló és a tablet egy csatlakozósor segítségével kommunikál, így sikerült egy-egy USB 3.0 és USB 2.0 kaput átvezetni az alsó részre, ráadásul plusz akkumulátor is van a billentyűzet alatt, a belsőhöz hasonlóan 37 wattórás. És igen, a billentyűzet világít!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés