Hirdetés

AMD Ryzen CPU teszt: egy új korszak kezdete?

Hirdetés

Videókódolás, egyéb

A DivX képes több szálon dolgozni, bár négy felett már egyiket sem terheli maximumra, míg az XviD csupán egyet képes kihasználni. Ezekkel ellentétben az x264 jóval fejlettebb, hisz a tizenkét vagy több szálat felvonultató processzorokon is képes 100%-os CPU-kihasználtságot mutatni, miközben még a legújabb utasításkészleteket is kihasználja. Utóbbinál a Ryzen szépen szerepelt, hiszen a hatékony többszálú feldolgozás és a konkurensénél magasabb órajel elegendő volt, hogy az i7-6900K-t maga mögé utasítsa, a tíz mag előnyével ellenben nem tudott mit kezdeni. Ugyanakkor DivX kódolásnál a kettő kombinációja elég volt az első helyezéshez, hiszen a program skálázódási sajátosságai miatt a legerősebb Intel nem tudta teljes tudását kamatoztatni.

A LameXP ezt a CPU-t annyira nem szerette, míg a Photoshop mesébe illően gyorsult, itt azonban akár egy bug is állhat a háttérben. Jó eséllyel valamilyen más, a CPU-n kívülálló tényező is közbeszólt ezeknél az értékeknél. A víruskeresés sebessége a friss és az előző generációs csúcs Intelek, valamint a legerősebb Enthusiast-kategóriás i7-7700K közé sorolta be a Ryzen 7 1800X-et.

Az Apache webszerver esetén a Hyper-Threading miatt már korábban is tapasztaltunk gyengébb értékeket, most is ez tűnik a lassabb futás kiváltó okának.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés